Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Uzlíkové fánky

15
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
1 KL
soľ
4 PL
zmäknuté maslo
1 PL
práškový cukor
2 ks
zltky
1/2 balíček
prášok do pečiva
2 PL
um
200 ml
kyslá smotana

Na vyprážanie:

rastlinný olej

Na obalenie:

práškový cukor
vanilkový cukor

postup

Fánky trochu inak:))

1.

Cesto: do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme soľ, práškový cukor, zmäknuté maslo, žĺtky, um, kyslú smotanu a vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočívať asi jednu hodinu. 

2.

Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm a pomocou radielka pokrájame na pásy o dĺžke 15 - 20 cm a šírke 1,5 cm. Každý pásik akoby previažeme, voľne preložíme konce cez seba, ako keď začíname viazať uzlík, v strede necháme voľné očko. Pri vyprážaní sa navzájom spoja

3.

Vyprážame vo väčšom množstve horúceho oleja. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

4.

Kto chce, môže podávať s obľúbeným lekvárom. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.