Pridať recept

Uzlíkové fánky

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
1 KL
soľ
4 PL
zmäknuté maslo
1 PL
práškový cukor
2 ks
zltky
1/2 balíček
prášok do pečiva
2 PL
um
200 ml
kyslá smotana

Na vyprážanie:

rastlinný olej

Na obalenie:

práškový cukor
vanilkový cukor

postup

Fánky trochu inak:))

1.

Cesto: do misy preosejeme múku s práškom do pečiva, pridáme soľ, práškový cukor, zmäknuté maslo, žĺtky, um, kyslú smotanu a vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočívať asi jednu hodinu. 

 
2.

Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm a pomocou radielka pokrájame na pásy o dĺžke 15 - 20 cm a šírke 1,5 cm. Každý pásik akoby previažeme, voľne preložíme konce cez seba, ako keď začíname viazať uzlík, v strede necháme voľné očko. Pri vyprážaní sa navzájom spoja

3.

Vyprážame vo väčšom množstve horúceho oleja. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru.

4.

Kto chce, môže podávať s obľúbeným lekvárom. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fánky
Overený recept na fašiangové fánky a kopec rád, ako ich ešte vylepšiť
Fánky alebo božie milosti sa nám spájajú s fašiangami. Pred pôstom si ešte ľudia zvykli dopriať takéto hody...
fánky
Toto je dôvod, prečo sú babičkine fánky vždy iné a tak chutné! Musím sa s vami podeliť o tento fantastický recept, do cesta pridajte nezvyčajnú surovinu
Krehké, chrumkavé a tak úžasné. Konečne mám recept na fánky tak, ako si ich pamätám, iný už nerobím!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...