Chrumkavý šalát z kvaky
ingrediencie
postup
Kvaka je chuťovo horkastá a možno nie každému zachutí. V polievke, recept nájdete tu, ju u nás doma zjedli všetci, opečenú s tymianom a cesnakom na kváskovom chlebe iba ja 😊. Ak vyskúšate oba recepty, skúste nám napísať ako vám chutili.
Kvaku nakrájame na plátky, tenké cca 3 -5mm.
Rozohrejeme panvicu a pridáme olej, prekrojený cesnak celý otočíme skrojom k panvici , a trs saturejky. Zľahka spolu osmahneme minútku z každej strany (aj menej).
Odstavíme, nakrájame na julienne cuketu (5mm pásiky) a premiešame s kvakou, prekrojenými paradajkami.
A keď kvaka mierne vychladne primiešame aj listy šalátu. Nemiešajte ich do horúcej kvaky, zvädli by.
Šalátové lístky si môžete dať aj na druhý tanier ako šalát a kvaku s ostatnou zeleninou uložiť na krajec chleba ako brusketu. Solila som až na záver, údenou lupienkovou soľou z Islandu.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.