Pridať recept

Chrumkavý šalát z kvaky

ingrediencie

200 g
kvaka
1 ks
cesnaku
podľa chuti
pamajorán, tymián, saturejka (mala by to byť čerstvá drevnatá bylinka)
6
cherry paradajka
1 ks
mladá cuketa
kváskový chlieb
mix lístkových šalátov
dobrý repkový olej

postup

 

Kvaka je chuťovo horkastá a možno nie každému zachutí. V polievke, recept nájdete tu, ju u nás doma zjedli všetci, opečenú s tymianom a cesnakom na kváskovom chlebe iba ja 😊. Ak vyskúšate oba recepty, skúste nám napísať ako vám chutili.

 

 

1.

Kvaku nakrájame na plátky, tenké cca 3 -5mm.

 
2.

Rozohrejeme panvicu a pridáme olej, prekrojený cesnak celý otočíme skrojom k panvici , a trs saturejky. Zľahka spolu osmahneme minútku z každej strany (aj menej).

3.

Odstavíme, nakrájame na julienne cuketu (5mm pásiky) a premiešame s kvakou, prekrojenými paradajkami.

4.

A keď kvaka mierne vychladne primiešame aj listy šalátu. Nemiešajte ich do horúcej kvaky, zvädli by.

5.

Šalátové lístky si môžete dať aj na druhý tanier ako šalát a kvaku s ostatnou zeleninou uložiť na krajec chleba ako brusketu. Solila som až na záver, údenou lupienkovou soľou z Islandu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Kvaka – zelenina našich starých mám. Prečo a ako ju zahrnúť do stravy?
Kvaka – zelenina našich starých mám. Prečo a ako ju zahrnúť do stravy?
Kvaka kedysi patrila k základným plodinám, ktoré babičky pestovali v záhradkách, skladovali a pripravovali ju...