Pridať recept

Rýchle tvarohové šišky

ingrediencie

250 g
tvaroh
250 g
hladká múka
1 KL
sóda bikarbóna
1 PL
práškový cukor
1 štipka
soľ
2 ks
vajce
2 PL
rum
džem
olej na vyprážanie
práškový cukor na posypanie

postup

1.

Na doske zmiešame múku s cukrom, sódou bikarbónou a soľou. Pridáme prepasírovaný tvaroh, vajcia, rum. Spracujeme cesto. 

 
2.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 CM. Z cesta vykrajujeme kolieska priemeru asi 4,5 CM. Na hornej strane koliesok prstom vytlačíme jamku.

3.

Kolieska jamkou dolu vkladáme do horúceho oleja a vyprážame z obidvoch strán.

4.

Šišky po vypražení naplníme džemom a posypeme práškovým cukrom.

Rýchle tvarohové šišky
Rýchle tvarohové šišky
Zdroj: KatSmr
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Šišky
Vymyslela ich nazlostená cukrárka? História šišiek je opradená legendami a poznajú ich na celom svete
Milujú ich veľkí, aj malí. Niektorí ich majú radi plnené, iným vystačia len s polevou alebo pocukrované...
TOP
Šišky s jahodovým džemom
Už teraz trhajú rekordy! Expresné šišky na počkanie a bez kysnutia, ak pridáte túto surovinu, nebudú vôbec mastné
Hoci klasické šišky zahŕňajú droždie, poznáme aj ich rýchlu alternatívu – bez kysnutia. Nielenže sú...
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!