Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Videorecept: Bezlepková pizza so schwarzwaldskou šunkou a mozzarelou

8
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 PL
olivový olej
2 PL
paradajkový pretlak
1 ČL
sušené oregáno
150 g
schwarzwaldská šunka
2 ks
mozzarela
čerstvá baza na ozdobenie

Cesto na pizzu

250 g
bezlepková zmes na pizzu
2 dl
vlažná voda
5 ČL
olivový olej
8 g
čerstvé droždie
cukor

postup vo videu vyššie

1.

Ako prvé si pripravíme bezlepkové pizza cesto (podľa návodu na obale) - ako prvé si v teplej vode rozpustíme droždie. Pelejeme do väčšej misy, pridáme štipku cukru, olivový olej a bezlepkovú zmes na pizzu. Zmes premiešame a vytvoríme cesto. Necháme odpočívať asi 40 minút.

2.

Pripravíme plech s papierom na pečenie, na ktorom si vytvarujeme pizza cesto do kruhu.

3.

Potrieme olivovým olejom, cesto natrieme paradajkovým pretlakom a posypeme sušeným oregánom.

4.

Poukladáme schwarzwaldskú šunku spolu s plátkami mozzarely.

5.

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 220 stupňov asi 15-20 minút, kým nie sú končeky cesta pekne zapečené.

6.

Pred servírovaním posypeme lístkami čerstvej bazalky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Fritovanie
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
Ako predĺžiť životnosť oleja na vyprážanie?
3 zásadné rady, ako správne a chutne použiť ten istý olej na fritovanie viackrát po sebe.
Raňajky v pohári
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky bez výhovoriek! Tieto raňajky zaručene stihnete
Raňajky, ktoré si pripravíte večer pred spaním, budú ráno vašou zdravou a chutnou odmenou.
Pálivé špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Najlepšie omáčky na špagety
Zabudnite na špagety s kečupom a syrom! Prinášame vám výber najlepších omáčok na špagety.