Pridať recept

VIDEORECEPT: Pečená zelenina so steakom z roštenky

1
porcia
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
olivový olej
čierne korenie
soľ
petržlenová vňať
1 plátok
maslo
1 plátok
steak (ideálne hovädzia roštenka)

pečená zelenina

2 plátky
maslo
1 ks
šalotka
2 ks
mrkva
3 ks
petržlen
2 strúčiky
cesnaku
mleté čierne korenie
sušené vločky čili
2 PL
čerstvá petržlenová vňať

postup vo videu vyššie

1.

Rozpálime si panvicu s olejom.

 
2.

Steak z hovädzej roštenky si z oboch strán osolíme a okoreníme.

3.

Vložíme na rozohriaty olej a z oboch strán sprudka pečieme 2-3 minúty (v závislosti od hrúbky steaku).

4.

Pridáme petržlenovú vňať a plátok masla.

5.

Steak priebežne podlievame výpekom zo všetkých strán.

6.

Steak preložíme do alobalu, uzavrieme a necháme odpočívať 15 minút.

7.

Medzitým si pripravíme zeleninu.

8.

Do výpeku zo steaku pridáme plátky masla a prepolenú šalotku spolu s cesnakom.

9.

Restujeme.

10.

Pridáme očistenú mrkvu a petržlen v celku.

11.

Zeleninu okoreníme a posypeme vločkami čili.

12.

Restujeme 8-12 minút, aby bola zeleninka "al dente".

13.

Na záver primiešame na jemno nasekanú petržlenovú vňať.

14.

Servírujeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať