Pridať recept

VIDEORECEPT: Domáca zmes na výrobu klobások

ingrediencie

2 kg
predné hovädzie (pomelieme)
2 kg
bravčová krkovička (pomelieme)
6 kg
bravčové pliecko (pomelieme)

Koreniaca zmes

4 dkg
mletá rasca
15 dkg
soľ
10 dkg
mletá červená paprika sladka
15 dkg
cesnaku
4 dkg
mleté čierne korenie
2 dl
voda

postup vo videu vyššie

1.

Ako prvé si pomelieme všetky tri dkruhy mäsa.

 
2.

Pripravíme veľkú misu (vaničku) a do nej postupne vložíme všetky druhy pomletého mäsa a premiešame.

3.

Postupne pridávame mletú rascu, soľ, mletú červenú papriku, cesnak, mleté čierne korenie a celú zmes veľmi dobre premiešame.

4.

Podľa potreby podlejeme vodou a opäť premiešame.

5.

Zmes odložíme na chladné miesto asi na 24 hodín (po 12 hodinách zmes premiešame).

6.

Následne zmesou plníme črievka a viažeme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Párky
Ako uvariť párky a klobásy, aby nepopraskali? Aj takúto jednoduchú vec možno pokaziť!
Zdá sa vám, že na tom nie je čo pokaziť? Omyl! Sú isté pravidlá, ktoré by ste mali dodržiavať, aby vám...
Domáce klobásky
Domáce klobásky – poradíme vám, ako ich pripravíte aj u vás doma!
Poctivé, domáce, najlepšie! Takto si ich môžete pripraviť aj vy.
Frankfurtské párky
Máte radi párky? Toto je spôsob, ako ich pripraviť najlepšie a navyše bezpečne!
Varenie obľúbenej raňajkovej pochúťky môže byť karcinogénne. Ako pripraviť párky najlepšie?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...