Pridať recept

Bavorské šišky

ingrediencie

500 g
hladká múka špeciál
300 ml
mlieko
30 g
čerstvé droždie
30 g
maslo
30 g
kryštálový cukor
2 PL
um
2 ks
zltky
1 štipka
soľ
nastrúhaná citrónová kôra

Na ozdobu:

1 pohár
jahodový džem
100 ml
smotana na šľahanie (33 %)
1/3 balíček
smeta-fix
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor´
250 g
jemný tvaroh bez hrudiek

postup

Výborné, ľahké, bavorské šišky:))

1.

Cesto: pripravíme si kvások zo 150 ml vlažného mlieka, jednej lyžičky kryštálového cukru, droždia a trochu múky. Necháme vykysnúť cca 15 minút. Do misy preosejeme múku, pridáme zvyšný cukor, žĺtky, um, zmäknuté maslo, soľ, citrónovú kôru, vykysnutý kvások, zvyšné vlažné mlieko a vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Prikryté necháme vykysnúť na teplom mieste asi jednu hodinu.

 
2.

Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm a vykrajujeme okrúhlou formičkou o priemere 5-6 cm. Prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť asi 10 minút. Potom urobíme do stredu jamku.

3.

Vkladáme jamkou dolu a vyprážame vo väčšom množstve horúceho oleja, z každej strany 2 minúty. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Po vychladnutí posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Do jamky vložíme jahodový džem a ozdobíme tvarohovým krémom.

4.

Tvarohový krém: šľahačkovú smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom a malou lyžičkou práškového cukru. Tvaroh zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, pridáme vanilkový cukor a práškový cukor podľa chuti. Ak je krém príliš riedky pridáme Vanilkový puding bez varenia Zlatý klas. Dobrú chuť!

Bavorské šišky
Bavorské šišky
Zdroj: BlazenaSadovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lilinka1
26.1.2021 15:47 | |
+12 -12
SUPROVE NAOZAJ:-)))
BlazenaSadovska
12.2.2019 09:12 | |
+41 -18
Ja som to pochopila tak, že sú zdobené a podávané s tvarohovým krémom...Recept nie je môj...
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...