Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bavorské šišky

10
porcií
85
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka špeciál
300 ml
mlieko
30 g
čerstvé droždie
30 g
maslo
30 g
kryštálový cukor
2 PL
um
2 ks
zltky
1 štipka
soľ
nastrúhaná citrónová kôra

Na ozdobu:

1 pohár
jahodový džem
100 ml
smotana na šľahanie 33%
1/3 balíček
smeta-fix
práškový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
250 g
jemný tvaroh bez hrudiek

postup

Výborné, ľahké, bavorské šišky:))

1.

Cesto: pripravíme si kvások zo 150 ml vlažného mlieka, jednej lyžičky kryštálového cukru, droždia a trochu múky. Necháme vykysnúť cca 15 minút. Do misy preosejeme múku, pridáme zvyšný cukor, žĺtky, um, zmäknuté maslo, soľ, citrónovú kôru, vykysnutý kvások, zvyšné vlažné mlieko a vypracujeme vláčne nelepivé cesto. Prikryté necháme vykysnúť na teplom mieste asi jednu hodinu.

2.

Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm a vykrajujeme okrúhlou formičkou o priemere 5-6 cm. Prikryjeme utierkou a necháme podkysnúť asi 10 minút. Potom urobíme do stredu jamku.

3.

Vkladáme jamkou dolu a vyprážame vo väčšom množstve horúceho oleja, z každej strany 2 minúty. Necháme odkvapkať na papierovom obrúsku. Po vychladnutí posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Do jamky vložíme jahodový džem a ozdobíme tvarohovým krémom.

4.

Tvarohový krém: šľahačkovú smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom a malou lyžičkou práškového cukru. Tvaroh zmiešame s vyšľahanou šľahačkou, pridáme vanilkový cukor a práškový cukor podľa chuti. Ak je krém príliš riedky pridáme Vanilkový puding bez varenia Zlatý klas. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
12.2.2019 09:12 | |
+1 -0
Ja som to pochopila tak, že sú zdobené a podávané s tvarohovým krémom...Recept nie je môj...
cathy2131
12.2.2019 08:24 | |
+3 -1
Co maju tieto sisky spolocne s Bavorskom? Su to "echt" prave - slovenske - tento recept robim od nepamati...
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilled Juicy
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Zoznámte sa s cudzími názvami steakov
Rump steak, rib eye, flank steak? Radi by ste si dopriali dobrý steak, ale netušíte čo sa skrýva za cudzími názvami?
Langoš
Top 5 receptov na langoše
Top 5 receptov na langoše
Jeden z najstarších fastfoodov v piatich najobľúbenejších variáciách.
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.