Pridať recept

Kysnutá bábovka so sušeným ovocím

24
porcií
95
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
sušené droždie Dr.Oetker
2 ks
vajcia
100 g
kryštálový cukor
600 g
polohrubá múka
1 ks
strúhaná citrónová kôra
100 ml
vlažné mlieko
150 g
biely jogurt
2 ČL
soľ
100 g
roztopené maslo
1 ks
vanilínový cukor
rum
zmäs sušeného ovocia
1 ks
Marcipán Dr.Oetker
1
žltko na potretie

postup

Marcipánová chuť vás očarí a určite tejto chutí neodoláte.

1.

Najprv si do hrnčeka namočíme sušené ovocie,zaliaté rumom a necháme ho bokom postať,aby nabutnalo.

 
2.

Do misky si dáme jogurt s mliekom a roztopeným maslom,pridáme vajcia a zamiešame. Zvlášť zmiešame múku a ostatné suché suroviny a zamiesíme cesto v miske.

3.

Cesto potom vyložíme na jemne pomúčenu dosku ,2-3 minútky prehnetieme,aby bolo hladké a vložíme ho naspäť do misky a necháme cesto podkysnuť,aby znásobilo svoj objem.

4.

Po vykysnutí cesto vyložíme na pomúčenú dosku a rozdelím ho na polovicu.

5.

Ovocie scedíme a rum si zvlášť odložíme na dalšie použitie.V najlepšom prípade ho môžem použiť na dochutenie do čaju.

6.

Obidva cesta,ktoré sme rozdelili, rozvaľkame na obdlžník a do stredu cesta postrúham marcipán,/alebo si môžem marcipán pripraviť zmiešanim so sušeného mlieka,cukru a mandlí./naň rozložíme polovicu scedeného sušeného ovocia a stočíme do rolky.

7.

Obidva rolky spolu stočime spolu a uložíme do vymastenej tortovej formy na bábovku.Necháme na teplom mieste aspoň 40 min. postáť,aby cesto podkyslo.Ked zdvojnásobí svoj objem,potrieme žltkom a dáme upiecť.

8.

Rúru si vyhrejeme na 200 °C a koláč pri tejto teplote nechám 10 min.piecť a potom teplotu znížime na 180 °C a pečiem ešte asi 30 min.Ak by sa vrch koláča pripekal,môžte zakryť formu alobalom.

9.

Po upečení necháme bábovku prechladnuť vo forme a tak formu odstraníme a celkom nechám vychladiť na mriežke.Chuť a vôňa marcipánu Vás nenechá dlho čakať na ochutnávku.

10.

Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať