Pridať recept

Hrnčekový koláč s tvarohom a ríbezľami

Hrnčekový koláč s tvarohom a ríbezľami
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

2 hrnčeky
polohrubá múka /hrnček 250 ml/
1 hrnček
jemný kryštálový cukor
1 hrnček
mlieko
3/4 hrnček
rastlinný olej
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
prášok do pečiva
2 ks
vajcia
2 PL
holandské kakao

Tvarohová plnka

500 g
jemný tvaroh bez hrudiek
1 hrnček
jemný kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
1 hrnček
mlieko
2 ks
vajce
1 balíček
vanilkový puding v prášku
jemne nastrúhaná citrónová kôra
ríbezle

postup

Jednoduchý, chutný koláčik plný tvarohu, ktorý zvládne aj začínajúca gazdinka:))

1.

Kakaové cesto: v nádobe vyšľaháme celé vajíčka, cukor, vanilkový cukor a striedavo prilievame olej a vlažné mlieko. V druhej nádobe zmiešame múku, kakao, prášok do pečiva a jemne zamiešame do pripravenej tekutej zmesi.

 
2.

Tvarohová plnka: v nádobe vyšľaháme vajíčka s cukrom, vanilkovým cukrom, zamiešame tvaroh, strúhanú citrónovú kôru, po častiach pridáme mlieko zmiešané s pudingovým vanilkovým práškom.

3.

Plech, rozmer 30x40 cm vymastíme a vysypeme múkou. Na spodok rozotrieme viac ako polovicu kakaového cesta, potom naberačkou tvarohovú plnku, je riedka, ale taká má byť. Tým sa vytvorí vzor ako je na fotografii. Na plnku rozložíme ovocie podľa chuti. Môže byť aj odkvapkaný kompót. Ja som použila ríbezle z mrazničky. Na povrch rozlejeme zvyšné kakaové cesto.

4.

Upečieme pri teplote 180°C asi 40 minút. Údaje sú orientačné, lebo každá rúra pečie inak. Necháme vychladnúť, aby sa chute spojili. Povrch posypeme práškovým cukrom. Pokrájame a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať