Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Parížske rožky

ingrediencie

CESTO

5 ks
vaječný bielok
400 g
práškový cukor
250 g
mleté vlašské orechy
4 PL
strúhanka

KRÉM

3 ks
vajce
10 PL
kryštálový cukor
3 PL
kakao
375 g
maslo

POLEVA

250 g
tuk na pečenie
200 g
čokoláda na varenie

postup

1.
Nad parou šľaháme 5 bielkov, po lyžiciach postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh. Vareškou zapracujeme pomleté orechy a strúhanku.
2.
Hmotu dáme do cukrárskeho vrecúška alebo strojčeka a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rožky. Rožky pečieme v rúre vyhriatej na 140 °C asi 20 minút a necháme vychladnúť.
3.
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme tri vajcia, kryštálový cukor a kakao. Zmes miešame do zhustnutia, potom necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame maslo a po lyžiciach pridáme vychladnutú zmes. Krém striekame na upečené vychladnuté rožky a polejeme ich čokoládovou polevou.
4.
Čas pečenia: 20 minút, Obľúbené drobné koláčiky sú hitom nielen na svadbách. Pripravte si ich podľa nášho receptu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
srdieckoo40
21.12.2016 20:39 | |
+9 -3
cesto:250dkg mletého cukru,250 dkg mletých orechov,2 vajcia.Piecť na 100-120 stupňov asi pol hod-iba vysušiť.Plnka:Asi 6 vajec uvariť nad parou s cukrom-vychladnuté rozmiešať s 2 maslami kravskými alebo palmarin stačí.Trubičkou ozdobnou robiť krúžky po ceste plnkou.Ked plnka vychladne,namáčať do čokolády.Najlepšie je CERA na čokoládu
moje3lasky
6.11.2015 11:41 | |
+8 -8
Idem skusit vyzeraju vyborne (y)
pavel.hroncek
23.2.2015 00:28 | |
+39 -5
výborný recept, piekol som predvčerom
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...