Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Parížske rožky

ingrediencie

CESTO

5 ks
vaječný bielok
400 g
práškový cukor
250 g
mleté vlašské orechy
4 PL
strúhanka

KRÉM

3 ks
vajce
10 PL
kryštálový cukor
3 PL
kakao
375 g
maslo

POLEVA

250 g
tuk na pečenie
200 g
čokoláda na varenie

postup

1.
Nad parou šľaháme 5 bielkov, po lyžiciach postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh. Vareškou zapracujeme pomleté orechy a strúhanku.
2.
Hmotu dáme do cukrárskeho vrecúška alebo strojčeka a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rožky. Rožky pečieme v rúre vyhriatej na 140 °C asi 20 minút a necháme vychladnúť.
3.
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme tri vajcia, kryštálový cukor a kakao. Zmes miešame do zhustnutia, potom necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame maslo a po lyžiciach pridáme vychladnutú zmes. Krém striekame na upečené vychladnuté rožky a polejeme ich čokoládovou polevou.
4.
Čas pečenia: 20 minút, Obľúbené drobné koláčiky sú hitom nielen na svadbách. Pripravte si ich podľa nášho receptu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
srdieckoo40
21.12.2016 20:39 | |
+9 -3
cesto:250dkg mletého cukru,250 dkg mletých orechov,2 vajcia.Piecť na 100-120 stupňov asi pol hod-iba vysušiť.Plnka:Asi 6 vajec uvariť nad parou s cukrom-vychladnuté rozmiešať s 2 maslami kravskými alebo palmarin stačí.Trubičkou ozdobnou robiť krúžky po ceste plnkou.Ked plnka vychladne,namáčať do čokolády.Najlepšie je CERA na čokoládu
moje3lasky
6.11.2015 11:41 | |
+8 -8
Idem skusit vyzeraju vyborne (y)
pavel.hroncek
23.2.2015 00:28 | |
+39 -5
výborný recept, piekol som predvčerom
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...