Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Parížske rožky

ingrediencie

CESTO

5 ks
vaječný bielok
400 g
práškový cukor
250 g
mleté vlašské orechy
4 PL
strúhanka

KRÉM

3 ks
vajce
10 PL
kryštálový cukor
3 PL
kakao
375 g
maslo

POLEVA

250 g
tuk na pečenie
200 g
čokoláda na varenie

postup

1.
Nad parou šľaháme 5 bielkov, po lyžiciach postupne pridávame práškový cukor a vyšľaháme tuhý lesklý sneh. Vareškou zapracujeme pomleté orechy a strúhanku.
2.
Hmotu dáme do cukrárskeho vrecúška alebo strojčeka a na plech vyložený papierom na pečenie striekame rožky. Rožky pečieme v rúre vyhriatej na 140 °C asi 20 minút a necháme vychladnúť.
3.
Vo vodnom kúpeli vyšľaháme tri vajcia, kryštálový cukor a kakao. Zmes miešame do zhustnutia, potom necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame maslo a po lyžiciach pridáme vychladnutú zmes. Krém striekame na upečené vychladnuté rožky a polejeme ich čokoládovou polevou.
4.
Čas pečenia: 20 minút, Obľúbené drobné koláčiky sú hitom nielen na svadbách. Pripravte si ich podľa nášho receptu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
sapo41
3.2.2018 01:17 | |
+1 -0
Dneska som ich skúsil , naj naj najlepšie aké môžu byť, v cukrárni nie sú také lahodné, môj druhý koláč v živote 😁, PS - recept som upravil vzhľadom k tomu že som nemal pomleté orechy a nemám mlincek tak som ich iba posekal na drobné kúsky v okruznom krajaci na cibuľu a do plnky som pridal sackovu šľahačku ktorú som predtým vislahal s 1dc mliekom, zmiešali som dokopy a super drží tvar
srdieckoo40
21.12.2016 20:39 | |
+19 -7
cesto:250dkg mletého cukru,250 dkg mletých orechov,2 vajcia.Piecť na 100-120 stupňov asi pol hod-iba vysušiť.Plnka:Asi 6 vajec uvariť nad parou s cukrom-vychladnuté rozmiešať s 2 maslami kravskými alebo palmarin stačí.Trubičkou ozdobnou robiť krúžky po ceste plnkou.Ked plnka vychladne,namáčať do čokolády.Najlepšie je CERA na čokoládu
moje3lasky
6.11.2015 11:41 | |
+10 -11
Idem skusit vyzeraju vyborne (y)
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Row of macaroons
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Pestrofarebné makrónky nadchnú oči aj chuťové poháriky!
Sú farebné, malé, z vonku chrumkavé, vo vnútri mäkké ako obláčik a spojené lahodným krémom. Hovorí sa, že makrónky...
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.
Pile of Delicious
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
Základom brownies je kvalitná čokoláda. Do brownies sa používa kvalitná horká čokoláda, najideálnejší obsah kakaa je...