Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkový krémeš

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
150 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
1/2 balíček
kypriaci prášok
3 PL
voda

Jablková náplň

1 kg
jablko
2 balíčky
vanilkový cukor

Pudingová náplň

700 ml
mlieko
2 balíčky
Zlatý klas
100 g
práškový cukor
40 g
kryštálový cukor
200 g
maslo
250 ml
smotana na šľahanie
čokoládová ryža

postup

1.
Očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú masu. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do žĺtkov. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry.
2.
Uvaríme puding z mlieka, zo Zlatého klasu a z kryštálového cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a pridáme vychladnutý puding. Dôkladne zmiešame. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Pudingovú náplň opatrne rozotrieme na jablkovú. Vyšľaháme šľahačku a natrieme na pudingovú vrstvu. Nakoniec dozdobíme čokoládovou ryžou a dáme stuhnúť do chladničky.
3.
Náš tip: Zákusok bude veľmi chutiť aj vtedy, ak vynecháte buď pudingovú náplň, alebo šľahačku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
koblizekjiretinsky
4.9.2013 09:10 | |
+16 -12
Prosím Vás, může mi někdo poradit, co je to Zlatý klas? Děkuji Ina :3
dobruchut.sk
4.9.2013 12:33 | |
+2 -1
prášok na prípravu vanilkového krému http://www.google.sk/imgres?***l=http://www.srecepty.cz/system/images/1823/full.59209.jpg&­amp;imgrefurl=http://www.srecepty.cz/ingredience/prasek-zlaty-klas&h=600&w=800&­;sz=94&tbnid=6-zCFeOHCerClM:&tbnh=91&tbnw=121&zoom=1&usg=__Vze2U5nKHWn­fLp9Kgg5o8m1AExM=&docid=8yJh_mTfkPtn-M&sa=X&ei=VAwnUtTUI4XR7AbB14DgBg&ved=­0CEAQ9QEwBA&dur=746
koblizekjiretinsky
4.9.2013 21:06 | |
+3 -2
...už vím, co to je.... slovenský puding.... (y)
koblizekjiretinsky
4.9.2013 21:07 | |
+0 -2
...je to puding...už to vím...:-)
dobruchut.sk
5.9.2013 10:01 | |
+0 -0
tak nejak :) ale mame aj puding ;)
sona162
8.11.2013 16:13 | |
+4 -2
Maizena (kukuričný škrob)
modryzubok1
26.11.2013 15:27 | |
+0 -1
Pudingový prášek
miroslav2655
17.2.2017 09:41 | |
+0 -1
Zlaty Klas je puding v prasku ktori sa vari na mlieku,dobri je na kremese
vika777
14.7.2013 17:31 | |
+4 -2
ano,aj ja ho robim s cok.polevou.ale bez tej plnky...je rychly a tiez skvely...ale skusim aj tento...:-)
marti1010
25.3.2013 21:33 | |
+15 -1
ja ho robim bez tej slahacky a na vrch dam cok .polevu ,je naozaj dobry-- odporucam
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
velkonocne vajicka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyfúknuť veľkonočné vajíčka
Veľká noc je predo dvermi a s ňou je tradične spojené zdobenie kraslíc pre šibačov. Zdobíte umelé kraslice alebo dávate...
Viete ako chutí Ázia?
Viete ako chutí Ázia?
Kto ochutnal pravú ázijskú kuchyňu vie, že ponúka širokú paletu chutí a netradičných ingrediencií. Dá sa však ázijská...
Latte
Video: Základné techniky Latte art
Video: Základné techniky Latte art
Čo je vlastne Latte art? Je to spôsob prípravy cappuccina, kde sa pomocou nalievania mlieka do peny cappuccina vytvára...