Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jablkový krémeš

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
150 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
1/2 balíček
kypriaci prášok
3 PL
voda

Jablková náplň

1 kg
jablko
2 balíčky
vanilkový cukor

Pudingová náplň

700 ml
mlieko
2 balíčky
Zlatý klas
100 g
práškový cukor
40 g
kryštálový cukor
200 g
maslo
250 ml
smotana na šľahanie
čokoládová ryža

postup

1.
Očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú masu. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme vodu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme do žĺtkov. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry.
2.
Uvaríme puding z mlieka, zo Zlatého klasu a z kryštálového cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista a pridáme vychladnutý puding. Dôkladne zmiešame. Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Pudingovú náplň opatrne rozotrieme na jablkovú. Vyšľaháme šľahačku a natrieme na pudingovú vrstvu. Nakoniec dozdobíme čokoládovou ryžou a dáme stuhnúť do chladničky.
3.
Náš tip: Zákusok bude veľmi chutiť aj vtedy, ak vynecháte buď pudingovú náplň, alebo šľahačku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
koblizekjiretinsky
4.9.2013 09:10 | |
+16 -12
Prosím Vás, může mi někdo poradit, co je to Zlatý klas? Děkuji Ina :3
dobruchut.sk
4.9.2013 12:33 | |
+2 -1
prášok na prípravu vanilkového krému http://www.google.sk/imgres?***l=http://www.srecepty.cz/system/images/1823/full.59209.jpg&­amp;imgrefurl=http://www.srecepty.cz/ingredience/prasek-zlaty-klas&h=600&w=800&­;sz=94&tbnid=6-zCFeOHCerClM:&tbnh=91&tbnw=121&zoom=1&usg=__Vze2U5nKHWn­fLp9Kgg5o8m1AExM=&docid=8yJh_mTfkPtn-M&sa=X&ei=VAwnUtTUI4XR7AbB14DgBg&ved=­0CEAQ9QEwBA&dur=746
koblizekjiretinsky
4.9.2013 21:06 | |
+3 -2
...už vím, co to je.... slovenský puding.... (y)
koblizekjiretinsky
4.9.2013 21:07 | |
+0 -2
...je to puding...už to vím...:-)
dobruchut.sk
5.9.2013 10:01 | |
+0 -0
tak nejak :) ale mame aj puding ;)
sona162
8.11.2013 16:13 | |
+4 -2
Maizena (kukuričný škrob)
modryzubok1
26.11.2013 15:27 | |
+0 -1
Pudingový prášek
miroslav2655
17.2.2017 09:41 | |
+0 -1
Zlaty Klas je puding v prasku ktori sa vari na mlieku,dobri je na kremese
vika777
14.7.2013 17:31 | |
+4 -2
ano,aj ja ho robim s cok.polevou.ale bez tej plnky...je rychly a tiez skvely...ale skusim aj tento...:-)
marti1010
25.3.2013 21:33 | |
+15 -1
ja ho robim bez tej slahacky a na vrch dam cok .polevu ,je naozaj dobry-- odporucam
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
zajačikova torta
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Video: Zajačikova torta bez špeciálnej formy
Veľká noc už klope na dvere. Príbytky zdobia veľkonočné dekorácie a je na čase zahájiť aj veľkonočné pečenie. Okrem...
veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Video: Ako vyrobiť čokoládové veľkonočné vajíčka
Nastávajúca Veľká noc nám kladie otázku, akú výslužku prichystať pre veľkonočných šibačov? V obchodoch je množstvo...
Piškótové vajíčka
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Video: Ako vyrobiť farebné piškótové vajíčka v škrupinke
Veľkonočné pečenie je v plnom prúde. Zunovali sa vám tradičné dobroty a chceli by ste vyskúšať niečo nové, niečo...