Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Talianska mäsová štrúdľa

ingrediencie

štrúdľové cesto
150 g
roztopené maslo
150 ml
mlieko

Plnka

1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnak
2 PL
olivový olej
400 g
hovädzie mäso
1 zväzok
bazalka
1 konzerva
paradajka
1 PL
oreganové lístky
1 PL
červená mletá paprika
soľ
mleté čierne korenie
1 ks
žltá paprika
2 ks
červená paprika
50 g
ementál

postup

1.
Na plnku ošúpeme cibuľu s cesnakom a pokrájame nadrobno. V kastróle rozohrejeme olej a opražíme do sklovita najprv cibuľu a potom cesnak. Pridáme mleté mäso a za stáleho miešania ho opečieme a rozdrobíme. Bazalku opláchneme a lístky pokrájame na rezančeky.
2.
Do mäsa pridáme paradajky, bylinky a koreniny. Za stáleho miešania dusíme 5 minút, potom podľa chuti posolíme. Ošúpeme ďalšiu cibuľu, papriky rozpolíme, vyčistíme a opláchneme. Všetko pokrájame na tenké pásiky.
3.
Rúru predhrejeme na 220 °C. Na dno dáme misku s vodou. Štrúdľové cesto rozdelíme na 3 časti. Každú rozvaľkáme a potrieme rozpusteným maslom. Na ne rovnomerne rozložíme mäsovú zmes a zeleninu.
4.
Každé cesto zvinieme, štrúdle položíme na pekáč a poprepichujeme. Pečieme 35 - 45 minút. Každých 10 minút štrúdle polejeme mliekom alebo smotanou a pred dopečením posypeme strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...