Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Talianska mäsová štrúdľa

ingrediencie

štrúdľové cesto
150 g
roztopené maslo
150 ml
mlieko

Plnka

1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnak
2 PL
olivový olej
400 g
hovädzie mäso
1 zväzok
bazalka
1 konzerva
paradajka
1 PL
oreganové lístky
1 PL
červená mletá paprika
soľ
mleté čierne korenie
1 ks
žltá paprika
2 ks
červená paprika
50 g
ementál

postup

1.
Na plnku ošúpeme cibuľu s cesnakom a pokrájame nadrobno. V kastróle rozohrejeme olej a opražíme do sklovita najprv cibuľu a potom cesnak. Pridáme mleté mäso a za stáleho miešania ho opečieme a rozdrobíme. Bazalku opláchneme a lístky pokrájame na rezančeky.
2.
Do mäsa pridáme paradajky, bylinky a koreniny. Za stáleho miešania dusíme 5 minút, potom podľa chuti posolíme. Ošúpeme ďalšiu cibuľu, papriky rozpolíme, vyčistíme a opláchneme. Všetko pokrájame na tenké pásiky.
3.
Rúru predhrejeme na 220 °C. Na dno dáme misku s vodou. Štrúdľové cesto rozdelíme na 3 časti. Každú rozvaľkáme a potrieme rozpusteným maslom. Na ne rovnomerne rozložíme mäsovú zmes a zeleninu.
4.
Každé cesto zvinieme, štrúdle položíme na pekáč a poprepichujeme. Pečieme 35 - 45 minút. Každých 10 minút štrúdle polejeme mliekom alebo smotanou a pred dopečením posypeme strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
hrušky
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Vitamínová bomba na tieto sychravé jesenné dni - hruška!
Jeden z mnohých druhov jesenného ovocia, ktoré sa môže pýšiť skvelou chuťou, jemnou vôňou a liečivou silou. Ak sa...
jablkové recepty
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Uchovajte si jabĺčka na zimu podľa našich receptov
Jablká dozrievajú a my máme pre vás 5 tipov ako si jablká uchovať po celý rok.
AEG
Čo dokáže para
Čo dokáže para
Lahodná zelenina, dokonalý steak, chutná ryba. Aby sa skvelé jedlo objavilo na vašom tanieri, nemusíte nevyhnutne...