Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Talianska mäsová štrúdľa

ingrediencie

štrúdľové cesto
150 g
roztopené maslo
150 ml
mlieko

Plnka

1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnak
2 PL
olivový olej
400 g
hovädzie mäso
1 zväzok
bazalka
1 konzerva
paradajka
1 PL
oreganové lístky
1 PL
červená mletá paprika
soľ
mleté čierne korenie
1 ks
žltá paprika
2 ks
červená paprika
50 g
ementál

postup

1.
Na plnku ošúpeme cibuľu s cesnakom a pokrájame nadrobno. V kastróle rozohrejeme olej a opražíme do sklovita najprv cibuľu a potom cesnak. Pridáme mleté mäso a za stáleho miešania ho opečieme a rozdrobíme. Bazalku opláchneme a lístky pokrájame na rezančeky.
2.
Do mäsa pridáme paradajky, bylinky a koreniny. Za stáleho miešania dusíme 5 minút, potom podľa chuti posolíme. Ošúpeme ďalšiu cibuľu, papriky rozpolíme, vyčistíme a opláchneme. Všetko pokrájame na tenké pásiky.
3.
Rúru predhrejeme na 220 °C. Na dno dáme misku s vodou. Štrúdľové cesto rozdelíme na 3 časti. Každú rozvaľkáme a potrieme rozpusteným maslom. Na ne rovnomerne rozložíme mäsovú zmes a zeleninu.
4.
Každé cesto zvinieme, štrúdle položíme na pekáč a poprepichujeme. Pečieme 35 - 45 minút. Každých 10 minút štrúdle polejeme mliekom alebo smotanou a pred dopečením posypeme strúhaným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
banánová roláda
Najlepšie recepty na koláče a torty bez múky a lepku
Najlepšie recepty na koláče a torty bez múky a lepku
Nemôžete pšeničnú múku zo zdravotných dôvodov? Máme pre vás 12 sladkých koláčov a tort bez múky. Múku v nich hravo...
Pomarančový džús
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Nenechajte sa oklamať a naučte sa rozoznávať ovocné nápoje!
Určite to poznáte, prídete do obchodu k regálom s džúsmi, kde Vám zrak zamestnajú všetky tie farebné kartónové obaly,...
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.