Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bylinkové palacinky s brokolicou

ingrediencie

Cesto

200 ml
mlieko
3 ks
vajce
50 g
maslo
150 g
hladká múka
1 zväzok
petržlenová vňať
1 zväzok
pažitka
trochu
olej na vyprážanie

Plnka

400 g
brokolica
150 g
šampiňóny
1 ks
cibuľa
2 ks
paradajka
150 g
syr s bielou plesňou
80 g
maslo
150 ml
biele víno
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Vajcia vyšľaháme s mliekom, maslo rozpustíme a tiež pridáme k mlieku. Pomocou elektrického šľahača zapracujeme do mliečnej zmesi múku, soľ, korenie a nadrobno nasekané, umyté bylinky. Na oleji opekáme z pripravenej zmesi tenké palacinky.
2.
Cibuľu a huby očistíme a nakrájame na kúsky, paradajky umyjeme a nakrájame na kocky. Brokolicu porozdeľujeme na ružičky a na 4 minúty ponoríme do vriacej vody, potom opláchneme v studenej vode a necháme odkvapkať. Syr nakrájame nadrobno.
3.
Na masle opečieme cibuľu aj huby, podlejeme vínom, pridáme ostatnú zeleninu aj syr, dochutíme soľou a korením. Upečené palacinky naplníme zeleninovou zmesou, preložíme ich napoly, poukladáme na pekáč a zapekáme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuna7
27.2.2014 15:09 | |
+1 -0
Veľmi pekne vyzerá, ukladám si. A víno predpokladám, že suché bolo použité.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
chopping red
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Naučte sa správne krájať a uľahčite si prácu v kuchyni!
Viete si predstaviť kuchynské vybavenie bez noža? Nôž je jednoducho vec, ktorá nesmie chýbať v žiadnej domácnosti, či...
Chunks of cheddar
Čedar syr
Čedar syr
Cheddar je malá obec v juhovýchodnom Anglicku. Práve odtiaľ pôvodne pochádza jeden z najobľúbenejší syrov na svete -...
Raw sweet potatoes
Batáty
Batáty
Batáty sú sladké zemiaky, ktoré s tými našimi nemajú spoločné veru nič. Sú hľúzami povijnice batátovej, tropickej...