Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Bylinkové palacinky s brokolicou

ingrediencie

Cesto

200 ml
mlieko
3 ks
vajce
50 g
maslo
150 g
hladká múka
1 zväzok
petržlenová vňať
1 zväzok
pažitka
trochu
olej na vyprážanie

Plnka

400 g
brokolica
150 g
šampiňóny
1 ks
cibuľa
2 ks
paradajka
150 g
syr s bielou plesňou
80 g
maslo
150 ml
biele víno
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Vajcia vyšľaháme s mliekom, maslo rozpustíme a tiež pridáme k mlieku. Pomocou elektrického šľahača zapracujeme do mliečnej zmesi múku, soľ, korenie a nadrobno nasekané, umyté bylinky. Na oleji opekáme z pripravenej zmesi tenké palacinky.
2.
Cibuľu a huby očistíme a nakrájame na kúsky, paradajky umyjeme a nakrájame na kocky. Brokolicu porozdeľujeme na ružičky a na 4 minúty ponoríme do vriacej vody, potom opláchneme v studenej vode a necháme odkvapkať. Syr nakrájame nadrobno.
3.
Na masle opečieme cibuľu aj huby, podlejeme vínom, pridáme ostatnú zeleninu aj syr, dochutíme soľou a korením. Upečené palacinky naplníme zeleninovou zmesou, preložíme ich napoly, poukladáme na pekáč a zapekáme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
zuna7
27.2.2014 15:09 | |
+1 -0
Veľmi pekne vyzerá, ukladám si. A víno predpokladám, že suché bolo použité.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Staňte sa súčasťou Letnej párty s Miriam Kalisovou a Foodtruckom
Po Gurmán feste Košice a Gurmán Feste Bratislava zavíta Electrolux Foodtruck opäť na Slovensko, tentokrát na súkromnú...
petržlen
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Obyčajný petržlen s neobyčajnou mocou
Petržlen je aromatická, koreňová zelenina. Pochádza z východného Stredozemia a rozšíril sa do celého mierneho pásma...
kôpor
Kôpor
Kôpor
Kôpor je jednoročná, aromatická bylina, ktorá sa pestuje v našich záhradách väčšinou samovýsevom. Pôvod má v južnom...