Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Višňový zákusok

ingrediencie

150 g
maslové sušienky
50 g
mleté orechy
50 g
tuk na pečenie
50 g
čokoláda na varenie

Krém

150 g
jogurt
200 g
tvaroh
1 téglik
šľahačková smotana
1 balíček
prášková želatína
100 g
kryštálový cukor
150 g
višní z kompótu
1 balíček
vanilkový cukor

postup

1.
Keksy dáme do silnejšieho mikroténového vrecúška, pomocou valčekanacestoichrozdrvíme a vsypeme do misy. Rastlinný tuk rozpustíme s čokoládou a nalejeme na podrvené keksy, pridáme orechy a zmes dobre premiešame. Vzniknuté cesto natlačíme do formy, poriadne popritláčame a necháme v chlade stuhnúť.
2.
Višne odkôstkujeme a nakrájame na malé kúsky, šťavu z kompótu zachytíme. Jogurt, tvaroh a kryštálový aj vanilínový cukor spolu vymiešame. Zapracujeme aj nakrájané višne s trochou šťavy z kompótu.
3.
Želatínu rozpustíme podľa návodu na obale, jemne zohrejeme a vmiešame do nej 2 PL višňového krému. Takto vymiešanú želatínu vlejeme do misy s višňovým krémom a premiešame. Na záver vyšľaháme šľahačku, zapracujeme ju do krému a zmes chladíme 1 hodinu. Na cesto nalejeme krém a koláč podávame vychladený.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
nanuky
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
17 zdravých tipov na nanuky pre deti od Henriety
Neviem či poznám človeka, ktorý nemá rád zmrzlinu. Vy áno? Naše deti ju milujú. Dokonca aj najmladšia. Nevie ešte...