Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Rezy Rigoletto

ingrediencie

Cesto

250 g
maslo
360 g
hladká múka
120 g
práškový cukor
malinový džem

Plnka

4 ks
vajce
250 g
práškový cukor
200 g
hrozienka
200 g
mleté orechy
200 g
kandizované ovocie

Krém

3 ks
vajce
2 PL
kakao
250 g
maslo
300 g
práškový cukor

Poleva

70 g
pokrmový tuk
100 g
čokoláda na varenie

postup

1.
Cesto: Z masla, práškového cukru a preosiatej múky vymiesime cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladničky. Studené cesto rýchlo rozvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a napoly upečieme. Teplé, čiastočne upečené cesto potrieme malinovým džemom.
2.
Plnka: Vajcia s cukrom vyšľaháme dopenista. Penu nad parou zohrejeme, odstavíme a opatrne vmiešame posekané orechy, kandizované ovocie a hrozienka. Pripravenú zmes navrstvíme na cesto a vložíme dopiecť do rúry.
3.
Krém: 3 vajcia, práškový cukor a kakao vymiešame dotuha nad parou. K vychladnutej zmesi pridáme zmäknuté maslo a vymiešame krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.
4.
Čokoládová poleva: Čokoládu polámeme, spolu s tukom rozpustíme nad parou a vymiešame hladkú polevu, ktorú opatrne natrieme na plnku. Necháme stuhnúť, potom pokrájame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
n.maria1956
28.2.2013 12:22 | |
+9 -2
Prosím, koľko treba dať toho cukru do cesta ?
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Grape molasses
Melasa
Melasa
Melasa je v podstate „odpad“, ktorý vzniká lisovaním cukru z cukrovej trstiny či repy. Je to vlastne šťava, hustý tmavo...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...