Pridať recept

Karfiolové placky

ingrediencie

1 ks
karfiol
2 ks
vajce
100 g
hladká múka
100 g
strúhanka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
olej

postup

1.
Karfiol rozoberieme na ružičky, umyjeme a uvaríme v slanej vode domäkka. Vidličkou ho popučíme a necháme vychladnúť.
 
2.
Pridáme trochu múky a tvarujeme placky, ktoré namočíme do rozmiešaného vajíčka (to si podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením) a obalíme v strúhanke. Vyprážame z obidvoch strán asi 5 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.