Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Jahodový ježko

10
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
vajce
120 g
práškový cukor
120 g
hladká múka
1 KL
prášok do pečiva
1 ks
jahodový kompót
500 ml
mlieko
4 PL
hladká múka
1 balíček
vajce
250 g
maslo
1 ks
čokoláda na varenie
50 g
mandľové lupienky
1 balíček
cukríky

postup

1.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridáme žĺtky, múku, cukor. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou posypaný plech.
2.
KRÉM: Z mlieka, múky, vanilkového a práškového cukru uvaríme za stáleho miešania hustú kašu, do vychladnutej pridáme zmäknuté maslo, vymiešame na hladký krém.
3.
Upečené a vychladnuté cesto rozdelíme na polovicu. Formu na srnčí chrbát vystelieme papierom na pečenie. Polovicu plátu dáme do formy (má siahať nad okraj formy) rozotrieme naň časť krému, pridáme odkvapkané jahody, zakryjeme krémom a pásom, ktorý sme si odrezali z polovice plátu, dáme zvyšok krému a posledný pás plátu.
4.
Zaťažíme a necháme aspoň 2 hodiny stuhnúť. Vyklopíme z formy, polejeme čokoládou a napycháme mandle ako pichliače, cukríky dáme ako očká a noštek.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.