Pridať recept

Bravčový guláš

ingrediencie

400 g
bravčové pliecko
olej
2 ks
cibuľa
soľ
drvená rasca
mleté čierne korenie
4 ks
zelená paprika
100 g
paradajka
100 g
mrkva
200 g
hlávková kapusta
200 g
zemiaky
1 strúčik
cesnaku
petržlenová vňať

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky.
 
2.
Na rozohriatom oleji opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno a pri miernej teplote dusíme asi 10 min. Potom pridáme mäso, posolíme, okoreníme, posypeme rascou, prikryjeme a pri miernej teplote dusíme takmer domäkka. Počas dusenia podľa potreby podlejeme horúcou vodou.
3.
Potom pridáme papriku nakrájanú na rezance, ošúpané, nakrájané rajčiaky, nahrubo postrúhanú mrkvu, na rezance nakrájanú kapustu a na kocky nakrájané zemiaky. Podľa potreby podlejeme horúcou vodou a uvaríme domäkka.
4.
Nakoniec dochutíme soľou, pretlačeným cesnakom a posekanou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Máte doma hlávku kapusty? Potom máte hotový poklad! Navaríte z nej lacno a rýchlo
Kapusta patrí medzi naše najbežnejšie jesenné plody. Už pre našich predkov patrila medzi základné potraviny,...
Lečo guláš
Lečo guláš: Bravčový guláš s augustovou zeleninou
Jednoduchý guláš, ktorý chutí a vonia ako leto samo.
Kotlíkový guláš
Ako pripraviť najlepší kotlíkový guláš?
Američania a Austrálčania majú barbecue, Angličania milujú pikniky a my si leto nevieme predstaviť bez toho, aby...
Bezstarostné varenie: Jedlá z pliecka do jedného pekáča
Bezstarostné varenie: Jedlá z bravčového pliecka do jedného pekáča
Takéto varenie sa vám bude nepochybne páčiť. Stačí vám nakrájať všetky suroviny, zamiešať v plechu...
Slepý guláš
Urobte odrazu plný hrniec! Starý, zabudnutý recept na SLEPÝ GULÁŠ, hotový do 30 minút! Taký dobrý, že ho budete chcieť variť až do konca pôstu
Výborný guláš, ktorý zasýti a nahradí aj hlavný chod. Jednoduchý recept, ktorý vyskúšajte ešte dnes.