Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Mäso na ázijský spôsob

ingrediencie

600 g
kuracie prsia
sójová omáčka
4 PL
bujón slepačí
2 PL
biele víno
1 strúčik
cesnak
mleté čierne korenie
soľ
1 KL
cukor
1 ks
čínska kapusta
2 ks
cibuľa
4 ks
paradajka
petržlenová vňať
olej

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezance. Do misy dáme 4 lyžice sójovej omáčky, slepačí bujón, víno, nadrobno posekaný cesnak, korenie, soľ, cukor, rozšľaháme a pridáme mäso. Dobre premiešame a na chladnom mieste necháme asi 3 hodiny.
2.
Z kapusty odložíme 4 vrchné listy, zvyšnú nakrájame na rezance, dáme do sitka, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme, nakrájame na tenké plátky, umyté rajčiaky nakrájame na osminky. Vňať umyjeme a posekáme.
3.
Na hlbšej panvici rozohrejeme olej, mäso vyberieme z marinády a za stáleho miešania opražíme. Pridáme cibuľu, rajčiaky, marinádu, osolíme, okoreníme, prikryjeme a pri miernej teplote varíme 5 minút. Potom pridáme kapustu, podľa chuti sójovú omáčku a niekoľko minút popražíme. Mäso podávame s hráškovou ryžou. Pre krajší efekt môžme mäso podávať na kapustovom liste a posypané vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.