Mäso na ázijský spôsob
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
kuracie prsia
sójová omáčka
4
PL
bujón slepačí
2
PL
biele víno
1
strúčik
cesnaku
mleté čierne korenie
soľ
1
KL
cukor
1
ks
čínska kapusta
2
ks
cibuľa
4
ks
paradajka
petržlenová vňať
olej
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké rezance. Do misy dáme 4 lyžice sójovej omáčky, slepačí bujón, víno, nadrobno posekaný cesnak, korenie, soľ, cukor, rozšľaháme a pridáme mäso. Dobre premiešame a na chladnom mieste necháme asi 3 hodiny.
2.
Z kapusty odložíme 4 vrchné listy, zvyšnú nakrájame na rezance, dáme do sitka, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Cibuľu očistíme, nakrájame na tenké plátky, umyté rajčiaky nakrájame na osminky. Vňať umyjeme a posekáme.
3.
Na hlbšej panvici rozohrejeme olej, mäso vyberieme z marinády a za stáleho miešania opražíme. Pridáme cibuľu, rajčiaky, marinádu, osolíme, okoreníme, prikryjeme a pri miernej teplote varíme 5 minút. Potom pridáme kapustu, podľa chuti sójovú omáčku a niekoľko minút popražíme. Mäso podávame s hráškovou ryžou.
Pre krajší efekt môžme mäso podávať na kapustovom liste a posypané vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.