Španielska tortilla
stredná
náročnosť
ingrediencie
200
g
uvarené zemiaky v šupke
1
ks
cibuľa
1
ks
červená paprika
150
g
mäkká saláma
petržlenová vňať
olej
4
ks
vajce
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Zemiaky a cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenké kolieska. Papriku umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na rezance. Salámu ošúpeme a nakrájame na plátky.
2.
Na rozohriatom oleji opražíme zemiaky, cibuľku, papriku, salámu a zalejeme vajciami rozšľahanými so soľou a korením. Prikryjeme a pri miernej teplote necháme stuhnúť. Potom tortillu obrátime a aj z druhej strany opečieme dozlata.
3.
Hotovú tortillu vyklopíme, nakrájame a podávame s čerstvou zeleninou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.