Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechovo - kávová torta

8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
5 PL
práškový cukor
5 PL
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 PL
kakao

Plnka

4 hrste
mleté vlašské orechy
300 ml
káva
250 g
maslo
podľa chuti
rum
okrúhle piškóty
čokoláda na varenie

postup

1.
CESTO: Žĺtka oddelíme od bielkov. Do žĺtkov pridáme múku, kypriaci prášok do pečiva a kakao. Bielka vyšľaháme a vmiešame do cesta. Dáme piecť na 180°C asi 45 - 50 minút.
2.
KRÉM: Nasekané orechy zmiešame s cukrom, pridáme kávu (aby vznikla hustá zmes) a rozpustené maslo. Cesto prekrojíme na poly a pokvapkáme rumom. Natrieme polovicou krému a naukladáme piškóty namočené v káve. Natrieme zvyšným krémom a položíme druhý plát.
3.
Polejeme roztopenou čokoládou. Dáme stuhnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Sušené slivky
Sušené ovocie je zdravé, stačí si ho dopriať s mierou!
Sušené ovocie je zdravé, stačí si ho dopriať s mierou!
Medzi najstaršie spôsoby spracovania ovocia patrí sušenie, pretože takýmto spôsobom sa podstatne predĺži doba jeho...
Zemiakové placky
Zemiakové placky 10 x inak
Zemiakové placky 10 x inak
Čo dnes na večeru? Ľahká a chutná pomoc v podobe tradičných i menej tradičných podlesníkov.
French crepes
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Čarujeme s ohňom - flambujeme!
Flambovanie má základ vo francúzskom slove “ flamber“, čo v preklade znamená horieť. Tento spôsob úpravy jedla patrí...