Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Orechovo - kávová torta

8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce
5 PL
práškový cukor
5 PL
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 PL
kakao

Plnka

4 hrste
mleté vlašské orechy
300 ml
káva
250 g
maslo
podľa chuti
rum
okrúhle piškóty
čokoláda na varenie

postup

1.
CESTO: Žĺtka oddelíme od bielkov. Do žĺtkov pridáme múku, kypriaci prášok do pečiva a kakao. Bielka vyšľaháme a vmiešame do cesta. Dáme piecť na 180°C asi 45 - 50 minút.
2.
KRÉM: Nasekané orechy zmiešame s cukrom, pridáme kávu (aby vznikla hustá zmes) a rozpustené maslo. Cesto prekrojíme na poly a pokvapkáme rumom. Natrieme polovicou krému a naukladáme piškóty namočené v káve. Natrieme zvyšným krémom a položíme druhý plát.
3.
Polejeme roztopenou čokoládou. Dáme stuhnúť aspoň na 2 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Čerešňový kompót
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Ovocie zavárané v medovom roztoku
Leto, to je čas zavárania a konzervovania ovocia rôznymi postupmi. Klasické zaváranie s cukrom pozná každý. Ale...
Uhorkový šalát
Najsviežejšie uhorkové šaláty
Najsviežejšie uhorkové šaláty
5 skvelých šalátov zo šalátoviek, ktoré vás udržia sviežich a hydratovaných počas dlhých letných dní.