Pridať recept

Špenátová polievka s údeným lososom

ingrediencie

300 g
čerstvý špenát
1 strúčik
cesnaku
30 g
cibuľa
5 g
olivový olej
250 ml
zeleninový vývar
20 g
kyslá smotana
50 g
údený losos
soľ
korenie

postup

1.
Na olivovom oleji orestujeme listy špenátu spolu s posekaným cesnakom a cibuľou. Zalejeme zeleninovým vývarom, ochutíme soľou a korením a varíme asi 7 minút.
 
2.
Potom odstavíme a rozmixujeme do krémovej konzistencie.
3.
Na tanieri ozdobíme kyslou smotanou a plátkami údeného lososa.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špenát a vajíčko
Privítajte jar s 10 špenátovými delikatesami
Desať inšpirácií na špenátové pochúťky, ktorým skrátka neodoláte.
Losos na mnoho spôsobov: Vyskúšajte tieto recepty na chutné a rýchle jedlá z delikátnej ryby
Losos na tie najchutnejšie spôsoby: Stačí poznať túto malú fintu a podarí sa vždy na jednotku, tajomstvo prezradili šéfkuchári!
Losos je považovaný za dôležitý zdroj cenných živín a zdravých tukov a zároveň je to veľmi chutná ryba...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...