Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dekadentné čokoládové muffiny

ingrediencie

1/2 šálka
hladká múka
1/2 šálka
kakao
1 PL
kypriaci prášok do pečiva
1/8 KL
soľ
1/2 šálka
cukor hnedý
2 ks
vajce
6 PL
olej
85 g
horká čokoláda

Omáčka

200 g
horká čokoláda
2 PL
maslo

postup

1.
Ruru predhrejeme na 200 C.
2.
Do velkej misy preosejeme muku, kakao, kypriaci prask a sol. Vmiesame cukor. V miske zlahka vyslahame vajcia, vmiesame smotanu a olej. V strede suchych surovin spravime jamku a vlejeme tekute suroviny. Opatrne premiesame aby sa suroviny spojili, ale cesto zbytocne nemiesame.
3.
Cokoladu nalameme na 12 rovnakych stvrcov. Do pripravenych jamiek nalozime polovicu cesta, do stredu kazdej jamky dame kusok cokolady a doplnime zvysnym cestom. Pecieme v rure 20 minut, kym nie su mafiny nadychane a na dotyk pevne.
4.
Omacku pripravume tak, ze v ohnovzdornej mise na vodnom kupeli roztopime cokoladu s maslom. Do rozpusteje zmesi pridame smotanu a premisesame. Zlozime z ohna a vymiesame dohladka.
5.
Mafiny nechame 5 minut chladnut vo forme, potom ich vyberieme a dame na taniere. Podavame teple, poliate cokoladovou omackou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...