Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dekadentné čokoládové muffiny

ingrediencie

1/2 šálka
hladká múka
1/2 šálka
kakao
1 PL
kypriaci prášok do pečiva
1/8 KL
soľ
1/2 šálka
cukor hnedý
2 ks
vajce
6 PL
olej
85 g
horká čokoláda

Omáčka

200 g
horká čokoláda
2 PL
maslo

postup

1.
Ruru predhrejeme na 200 C.
2.
Do velkej misy preosejeme muku, kakao, kypriaci prask a sol. Vmiesame cukor. V miske zlahka vyslahame vajcia, vmiesame smotanu a olej. V strede suchych surovin spravime jamku a vlejeme tekute suroviny. Opatrne premiesame aby sa suroviny spojili, ale cesto zbytocne nemiesame.
3.
Cokoladu nalameme na 12 rovnakych stvrcov. Do pripravenych jamiek nalozime polovicu cesta, do stredu kazdej jamky dame kusok cokolady a doplnime zvysnym cestom. Pecieme v rure 20 minut, kym nie su mafiny nadychane a na dotyk pevne.
4.
Omacku pripravume tak, ze v ohnovzdornej mise na vodnom kupeli roztopime cokoladu s maslom. Do rozpusteje zmesi pridame smotanu a premisesame. Zlozime z ohna a vymiesame dohladka.
5.
Mafiny nechame 5 minut chladnut vo forme, potom ich vyberieme a dame na taniere. Podavame teple, poliate cokoladovou omackou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Crème brûlée
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée - francúzska špecialita, ktorú si zamilujete
Créme brulée je typická francúzska špecialita. Tento lahodný vanilkový múčnik Créme brulée sa najčastejšie vyslovuje...
Fotorecept: Čokomafiny s pitahayou
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya - dračie ovocie
Pitahaya je plod kaktusu - lahodné ovocie, ktorý chuťou pripomína kiwi. Pôvod má v Strednej Amerike. Pestuje sa aj...
kucharske knihy
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Knižný tip: Z fitka do kuchyne 1
Aj vy pravidelne cvičíte a vôbec nechudnete? Niečo sa podarí zhodiť, ale nie toľko ako ste čakali? Určite viete,...