Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Dekadentné čokoládové muffiny

ingrediencie

1/2 šálka
hladká múka
1/2 šálka
kakao
1 PL
kypriaci prášok do pečiva
1/8 KL
soľ
1/2 šálka
cukor hnedý
2 ks
vajce
6 PL
olej
85 g
horká čokoláda

Omáčka

200 g
horká čokoláda
2 PL
maslo

postup

1.
Ruru predhrejeme na 200 C.
2.
Do velkej misy preosejeme muku, kakao, kypriaci prask a sol. Vmiesame cukor. V miske zlahka vyslahame vajcia, vmiesame smotanu a olej. V strede suchych surovin spravime jamku a vlejeme tekute suroviny. Opatrne premiesame aby sa suroviny spojili, ale cesto zbytocne nemiesame.
3.
Cokoladu nalameme na 12 rovnakych stvrcov. Do pripravenych jamiek nalozime polovicu cesta, do stredu kazdej jamky dame kusok cokolady a doplnime zvysnym cestom. Pecieme v rure 20 minut, kym nie su mafiny nadychane a na dotyk pevne.
4.
Omacku pripravume tak, ze v ohnovzdornej mise na vodnom kupeli roztopime cokoladu s maslom. Do rozpusteje zmesi pridame smotanu a premisesame. Zlozime z ohna a vymiesame dohladka.
5.
Mafiny nechame 5 minut chladnut vo forme, potom ich vyberieme a dame na taniere. Podavame teple, poliate cokoladovou omackou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...