Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Marlenka

ingrediencie

100 g
maslo
2 PL
med
2 ks
vajce
250 g
cukor
1 KL
ocot
1 PL
sóda bikarbóna
700 g
hladká múka

Krém

200 g
maslo
1 ks
Salko
1 hrsť
mleté orechy
1 PL
koňak

postup

1.
Sódu s octom zmiešajte, do hrnca dajte maslo, med, cukor a vymiešajte. Potom pridajte ocot zo sódou a znovu vymiešajte. Zmes dajte na oheň a za stáleho miešania pridajte vajce. Stále miešajte, až sa na povrchu objaví pena a zmes zhnedne, potom ihneď odstavte. (koňak a orechy nemusia byť)
2.
Po čiastočnom vychladnutí pridajte preosiatu hladkú múku, vypracujte cesto, prikryte a nechajte hodinu odpočívať na teplom mieste.
3.
Po odpočinutí cesto rozdeľte na 7-8 guličiek a každú roztlačte na tenkú placku a dajte piecť.
4.
Salko 3 hodiny mierne varte celé ponorené vo vode, tie 3 hodiny je nutné dodržať. Potom ho nechajte vychladnúť (vznikne tuhá hnedá hmota). Vyklopte ju a s maslom rozmixujte, ďalej môžete pridať oriešky a trochu koňaku.
5.
Jednotlivé placky potrite krémom a jednu postrúhajte na posledný krém na povrchu torty (môže sa zmiešať s instantným kakaom, prípadne i orieškami).
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
megina3
13.6.2013 00:40 | |
+4 -1
je to super uz sa mi zbiehaju slinky
hella221
8.2.2013 15:48 | |
+20 -3
:) (y) :!
Zobraz celú diskusiu