Pridať recept

Gule z hovädzieho mäsa so zeleninou

ingrediencie

120 g
mleté zadné hovädzie mäso
3 ks
zemiaky
hrášok
mrkva
1 KL
horčica
1 strúčik
cesnaku
soľ
korenie
worchesterská omáčka
1 KL
maslo
1 KL
olej

postup

1.
Zemiaky umyjeme a nakrájame na plátky. Potrieme z oboch strán olejom a dáme piecť na 30-40 minút do rúry, predhriatej na 180 stupňov.
 
2.
Mäso pomelieme najemno. Zmiešame s drveným cesnakom, horčicou, soľou, korením a worchesterom. Vytvarujeme guľôčky a pečieme na papieri na pečenie 15-20 minút (pridáme k zemiakom).
3.
Pred dopečením mäsa a zemiakov pomaly orestujeme hrášok a mrkvu na zohriatom masle.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...