Pridať recept

Slaný zemiakový koláč

8
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
klobása
20 dkg
slanina
20 dkg
suchá saláma
1 ks
biela cibuľa
mleté čierne korenie
soľ
vegeta
zemiaky
olej
1 ks
vajce
tatárska omáčka

postup

1.
Najprv si dáme variť zemiaky, keď sú uvarené tak ich roztlačíme. Medzitým ako sa zemiaky varia, si na panvici môžeme popražiť cibuľku na oleji do hneda, pridáme klobásu, slaninu, salámu a dusíme, potom okoreníme. 20 minút dusíme. Ešte medzitým si rozvaľkáme lístkové cesto na dva pláty. Keď už máme roztlačené zemiaky, pridáme podusenú hmotu do zemiakov. Premiešame.
 
2.
Potom dáme jeden plát na dno pekáča (ja dávam do skleneného) varechou túto masu dáme na cesto a prikryjeme to druhým plátom cesta. Nakoniec to potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme do zlatohneda. Môžeme si potom k tomu dať tatársku omáčku.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...