Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Gaštanovo-karamelová torta

12
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
gaštanový korpus
1 ks
Salko
250 g
maslo
1 ks
karamelový puding
200 ml
mlieko
100 g
čokoládové hobliny

postup

1.
Korpus: Gaštanové pyré zmiešame s tromi žĺtkami do peny, pridáme sneh z troch bielkov zľahka premiešame a dáme upiecť v tortovej forme, necháme vychladnúť a rozrežeme.
2.
Uvaríme puding na hustú kašu, salko dáme variť na dve hodiny na karamel a vychladnuté zmiešame do peny s maslom a pudingom na jemný krém.
3.
Natrieme spodnú časť korpusu, priložíme vrchnú časť a natrieme vrch a aj boky torty. Posypeme čokoládovými hoblinami. Najlepšie je urobiť deň vopred a dať tortu na chlad, aby krém pekne stuhol.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Francúzske croissanty
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Croissant - nadýchané maslové pečivo z Francúzska!
Aj keď tomu možno nebudete chcieť uveriť, croissant nemá svoj pôvod vo Francúzsku. Jeho história siaha do Rakúska, kde...
Pečené koleno na pive
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo - nielen na pitie, ale aj na varenie!
Pivo je jedným z najstarších nápojov na svete a má množstvo priaznivých účinkov na ľudské zdravie, za ktoré môže...
Ázijský čaj
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Čaje-nečaje! Kto sa v tom má vyznať? Podrobný prehľad čajov
Možno niekoho trošku zarazí názov článku, ale čajom sa často nazývajú aj nápoje, ktoré s ním nemajú vôbec nič spoločné...