Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Vianočné medovníčky

45
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

cesto

140 g
práškový cukor
2 ks
vajce
100 g
Hera
2 PL
rozpustený med
2 KL
perníkové korenie
1 KL
sóda bikarbóna
400 g
hladká múka

Poleva

150 g
práškový cukor
1 KL
solamyl
1 ks
vaječný bielok

postup

1.
V mise si rozotrieme práškový cukor s dvomi vajcami a zmäknutou herou, pridáme med a korenie. Do takto pripravenej hmoty vmiešame preosiatu múku zmiešanú so sódou bikarbónou.
2.
Vypracujeme cesto, ktoré si na doske ešte premiesime. Vyvaľkáme z neho placku a vykrajujeme hrubšie tvary (výber podľa fantázie), ktoré vykrajujeme a potom ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
3.
Nakoniec potrieme rozšľahaným vajíčkom, aby sa perníčky pekne leskli. Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňoch do zlatohneda.
4.
Polevu mixujeme 15 minút, mala by byť pekne lesklá a keď po nej prejdeme vareškou tak sa spraví cestička. Perníčky robievam na 1. adventnú nedeľu a potom ich vložím do dóz a dám k nim kúsok chleba, dám do chladničky, ak je tam chlebík tak pekne do Vianoc zmäknú, ale samozrejme musíme dať asi tak každý tretí deň nový kúsok aby sa nevytvorila pleseň.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Hot Chocolate
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Doprajte si šálku poctivej horúcej čokolády!
Spomaľte, zastavte sa na chvíľu a doprajte si čarovné chvíle pri šálke poriadnej horúcej čokolády.
Pomelo
Video: Ako ošúpať pomelo?
Video: Ako ošúpať pomelo?
Zistite, prečo sa pomelo predáva vo fólii a ako ho efektívne a rýchlo zbaviť hrubej šupky.
Omeleta
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Viete ako pripraviť dokonalú omeletu?
Zvládnite prípravu francúzskej omelety a dajte svojím raňajkám nový rozmer.