Zubáč s ryžou a mrkvou
1
porcia
nízka
náročnosť
ingrediencie
130
g
filety zo zubáča
40
g
ryža
1
ks
mrkva
1
KL
olej
trochu
cherry paradajky
trochu
klíčky
postup
1.
Ryžu dôkladne premyjeme, kým neodteká úplne čistá voda. Presypeme do nádoby s nepriľnavým dnom, zalejeme horúcou vodou (mierne nad ryžou), osolíme, zakryjeme a necháme vydusiť vodu. Krátko pred vydusením vody pridáme k ryži mrkvu pokrájanú na kocky.
2.
Zubáča mierne osolíme a potrieme olejom. Prudko opečieme na panvici s nepriľnavým povrchom, najprv stranu s kožou (ale tú nekonzumujeme). Podávame s mrkvovou ryžou. Podávať môžete aj s dvoma celozrnnými toastami potretými olivovým olejom.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.