Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská ryža nelepivá

4
porcie
16
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
slovenská ryža
3 PL
olej
1 liter
voda
1 KL
soľ

postup

1.
Do hrnca dáme olej a ohrejeme ho. Do rozpáleného oleja dáme slovenskú ryžu (najlepšie bezvaječnú) a opražíme dohneda.
2.
Potom zalejeme vodou, zamiešame a pridáme soľ. Varíme ako klasickú ryžu.
3.
Ak chceme farebnú ryžu pridáme 1/3 KL kari korenia. Ak chcete podávať deťom tak kari nedávajte, nie je pre nich vhodné.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
eirebuachaill
15.10.2015 00:53 | |
+8 -3
Preco bezvajecna ?! Povodna je vajecna a najlepsia, to nas len korporacie vlastniace potravinarsky priemysel oj*buju a okradaju s bezvajecnymi cestovinami !!!!
ANDRJU
27.8.2014 07:55 | |
+21 -2
No to mi je ale presnýý recept!! Autorka by asi s kuchárskou knihou nepochodila. (Koľkogramový balížek ryže?? Prečo až liter vody??? A Varenie klasickej ryže sa dá robiť asi na 5 spôsobov, tak ktorý má autorka namysli????) Idem pozrieť iný recept, díky.
malecovamaria
30.3.2014 09:44 | |
+16 -2
Ano tiež ju varím týmto spôsobom len chcem uviesť presný pomer ak je gramáš pol kilová slovenskéj ryže- tak ked je osmažená zalejem ju 6dcl,teplej vody- pomiešam a s tíšim plameň na minimum občas premiešam .Dobrú chuť
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Pfannkuchen
11 dokonalých receptov na slané palacinky
11 dokonalých receptov na slané palacinky
Palacinky nemusia byť iba sladké. Naplniť ich môžte špenátom, šunkou, syrom, mäsom, hubami. Presvedčte sa s nami.
Shortbread
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Došiel Vám papier na pečenie a vy neviete čím ho nahradiť?
Slivkové buchty, jablková štrúdľa, bábovka, muffiny alebo klasika v podobe ovocnej bublaniny? Všetky tieto sladké...
Fotorecept:
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
Objavte bezmäsité variácie tatárskeho bifteku
O tom, že kreativita kuchárov nepozná hranice svedčí aj fakt, že dnes si môžete dopriať tatarák z lososa, tuniaka,...