Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Slovenská ryža nelepivá

4
porcie
16
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 balíček
slovenská ryža
3 PL
olej
1 liter
voda
1 KL
soľ

postup

1.
Do hrnca dáme olej a ohrejeme ho. Do rozpáleného oleja dáme slovenskú ryžu (najlepšie bezvaječnú) a opražíme dohneda.
2.
Potom zalejeme vodou, zamiešame a pridáme soľ. Varíme ako klasickú ryžu.
3.
Ak chceme farebnú ryžu pridáme 1/3 KL kari korenia. Ak chcete podávať deťom tak kari nedávajte, nie je pre nich vhodné.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
eirebuachaill
15.10.2015 00:53 | |
+11 -3
Preco bezvajecna ?! Povodna je vajecna a najlepsia, to nas len korporacie vlastniace potravinarsky priemysel oj*buju a okradaju s bezvajecnymi cestovinami !!!!
ANDRJU
27.8.2014 07:55 | |
+24 -2
No to mi je ale presnýý recept!! Autorka by asi s kuchárskou knihou nepochodila. (Koľkogramový balížek ryže?? Prečo až liter vody??? A Varenie klasickej ryže sa dá robiť asi na 5 spôsobov, tak ktorý má autorka namysli????) Idem pozrieť iný recept, díky.
malecovamaria
30.3.2014 09:44 | |
+19 -2
Ano tiež ju varím týmto spôsobom len chcem uviesť presný pomer ak je gramáš pol kilová slovenskéj ryže- tak ked je osmažená zalejem ju 6dcl,teplej vody- pomiešam a s tíšim plameň na minimum občas premiešam .Dobrú chuť
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Slivky
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Video: 8 liečivých benefitov, ukrytých v sladkých slivkách
Slivky nielenže skvelo chutia, ale sú nabité vitamínmi a minerálmi, upravujú krvný tlak, pomáhajú s trávením a majú...
Favorite popcorn
Pukance - popcorn či popsorgon
Pukance - popcorn či popsorgon
No kto by sa ešte s nimi nestretol? Popcorn - pukance, čiže kukuričná pochúťka k vínu, na chrumkanie pri dobrom filme...
Granadír
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Fliačky ako základ obľúbených receptov
Granatiersky pochod či šunkafleky majú základ v štvorcových kúskoch cestoviny, ktorú poznáme ako fliačky.