Pridať recept

Kačacie na segedínsky spôsob

ingrediencie

500 g
kačacie mäso
olej
2 ks
cibuľa
štipiek
mletá pálivá paprika
rasca
soľ
200 ml
suché biele víno
250 g
kyslá kapusta
2 PL
kečup

postup

1.
Kačacie mäso očistíme, umyjeme a osušíme.
 
2.
Opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, primiešame mletú sladkú aj pálivú papriku, rascu a za stáleho miešania krátko opražíme. Potom vložíme kačacie mäso, z oboch strán opečieme, posolíme, podlejeme vínom a prikryjeme.
3.
Dáme do vyhriatej rúry a za občasného obracania a polievania vypečenou šťavou, pečieme do polomäkka. Počas pečenia podľa potreby podlejeme troškou horúcej vody.
4.
Polomäkké prsia vyberieme, na dno pekáča rovnomerne rozložíme kapustu premiešanú s kečupom, obložíme mäsom a upečieme. Podávame so zemiakovými knedľami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
polievka z kyslej kapusty
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Toto nesmiete zmeškať! Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Kyslá kapusta je nevyhnutnosťou (nielen) na vianočnom stole. Počas zimy nám poskytuje kopec vitamínov a je...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!