Kačacie na segedínsky spôsob
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
kačacie mäso
olej
2
ks
cibuľa
štipiek
mletá pálivá paprika
rasca
soľ
200
ml
suché biele víno
250
g
kyslá kapusta
2
PL
kečup
postup
1.
Kačacie mäso očistíme, umyjeme a osušíme.
2.
Opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, primiešame mletú sladkú aj pálivú papriku, rascu a za stáleho miešania krátko opražíme. Potom vložíme kačacie mäso, z oboch strán opečieme, posolíme, podlejeme vínom a prikryjeme.
3.
Dáme do vyhriatej rúry a za občasného obracania a polievania vypečenou šťavou, pečieme do polomäkka. Počas pečenia podľa potreby podlejeme troškou horúcej vody.
4.
Polomäkké prsia vyberieme, na dno pekáča rovnomerne rozložíme kapustu premiešanú s kečupom, obložíme mäsom a upečieme. Podávame so zemiakovými knedľami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.