Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Roláda z mletého mäsa

ingrediencie

Mäso

600 g
bravčové mäso mleté
250 ml
mlieko
200 g
tvrdý syr
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
oregano
trochu
olej

Plnka

200 g
šunka
4 ks
vajce
1 ks
cibuľa
3 PL
hrášok
1 PL
pažitka
4 PL
smotana na šľahanie

postup

1.
Do misy dáme mäso, pridáme mlieko, soľ, korenie, oregano a spracujeme ako cesto. Mäso sformujeme do tvaru bochníka, zabalíme ho do mikroténovej fólie a na noc odložíme do chladničky. Do odležaného mäsa pridáme nahrubo postrúhaný syr a premiešame.
2.
Roztlačíme na pomastenú mikroténovú fóliu do tvaru obdĺžnika.
3.
Opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno. Potom vlejeme vajcia rozšľahané so soľou, rascou, vegetou, korením a za stáleho miešania urobíme riedku praženicu. Do nej primiešame šunku nakrájanú na drobné kocky, hrášok, pažítku.
4.
Ešte teplú navrstvíme na pripravený mäsový plát. Pomocou fólie mäso zvinieme do rolády.
5.
Preložíme na pomastený pekáč a odstránime fóliu. Povrch potrieme sladkou smotanou a dáme do rúry piecť.
7.
Upečenú roládu krájame až keď je mierne vychladená. Podávame so zemiakmi a zeleninovou oblohou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Grilling Ribs
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Marinády dodajú grilovanému mäsu a rybám tú správnu chuť!
Vonku sa konečne vyčasilo a prišiel ten správny čas nato, aby ste aj Vy vytiahli gril. Sedieť vonku na terase...
Traditional
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok - syrový poklad zo slovenských salašov
Oštiepok je náš slovenský polotvrdý, polotučný syr. Jeho charakteristickým znakom je elipsovitý tvar s ornamentom...
smaženie
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Hraškové smaženie bez lepku aj pre vegánov
Pri mojich prednáškach či seminároch o intolerancii na potraviny padajú najčastejšie otázky práve o lepku. Ako ho...