Pridať recept

Fotorecept: Torta - Mramorový korpus, tvarohovo-broskyňová plnka

Fotorecept: Torta - Mramorový korpus, tvarohovo-broskyňová plnka
Zdroj: Lalova

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
160 dkg
kryštálový cukor
4 PL
voda
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
trochu
kakao

Plnka

1/2 liter
mlieko
60 g
Zlatý klas
150 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
250 g
maslo
250 g
jemný tvaroh
broskyňa

Poťah

2 ks
marcipán
trochu
potravinárske farbivo
šálok
práškový cukor

postup

1.
Žĺtky šľaháme zvlášť ale s dvomi tretinami cukru, bielky s ostatným cukrom. Potom to zľahka spojíme a zľahka vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom. Ak chceme mramorové cesto... tak si 1/3 cesta dáme do inej misky, tam primiešame kakao. Do formy dávame dve lyžice bieleho cesta, na to jednu lyžicu hnedého cesta a takto to opakujeme až do minutia cesta. Dáme piecť do rúry, kým cesto nebude upečené. Necháme vyhladnúť. Po vychladnutí prekrojíme buď raz alebo dva krát.
Fotorecept: Torta - Mramorový korpus, tvarohovo-broskyňová plnka
Fotorecept: Torta - Mramorový korpus, tvarohovo-broskyňová plnka
Zdroj: Lalova
 
2.
Plnka: Uvaríme si klasický Zlatý klas, na 1/2 litra mlieka dáme 60 g zlatého klasu, 150 g kryštálového cukru a uvaríme z toho puding. POZOR - miešať poriadne aby nezostali hrudky. Keď vychladne, tak zamiešame maslo...okolo 250 g a potom to spolu vyšľaháme mixérom a keď je vyšľahané, tak pridáme jemný tvaroh...podľa chuti...na ten pol litra pudingu..ale štvrť kila tvarohu alebo môžete dať aj viac...a 1 vanilkový cukor a nakoniec primiešame nadrobno nakrájané broskyne. Ak máme plnku hotovú, môžme ňou natrieť dolnú časť korpusu, na plnku dáme stredný korpus a potom opäť natrieme plnkou. Tortu vrstvíme už na pripravenom podklade, najlepšie na kartónovom štvorci obalenom papierom, ako ozdobu do stredu môžme dať ozdobný papierový papier, čo sa dáva pod torty a zabalíme to celé celofánom, lepíme to z dolnej časti tácky. Plnka by mala byť krásne hustá, takže veľmi dobré drží „tvar“.
Fotorecept: Torta - Mramorový korpus, tvarohovo-broskyňová plnka
Fotorecept: Torta - Mramorový korpus, tvarohovo-broskyňová plnka
Zdroj: Lalova
3.
Keď som mala tortu naplnenú plnkou, tak som ju dala do chladničky stuhnúť. DôLEŽTÉ: * Pri poťahovaní torty marcipánom je potrebné si odložiť trochu plnky ešte bez tvarohu a bez broskýň!
Fotorecept: Torta - Mramorový korpus, tvarohovo-broskyňová plnka
Fotorecept: Torta - Mramorový korpus, tvarohovo-broskyňová plnka
Zdroj: Lalova
4.
Pred poťahovaním natrieme celú tortu touto odloženou plnkou. Poťah: Marcipán zmiešame s trochou práškového cukru, dobre premiesime. Ak chceme farebný marcipán, jednoducho pridáme trošičku potravinárskej farby a v rukách dobre premiesime. Na doske s prácou s marcipánom používame práškový cukor na poprášenie, aby sa marcipán nelepil. Marcipán vyvaľkáme. Nakoniec zdobíme podľa fantázie, môžme použiť vykrajovačky, tupú stranu nožíka na ryhy a iné triky. Môj tip: nakoľko je ťažšie vyvaľkať z marcipánu jedno veľké koliečko na potiahnutie celej torty, ja ju poťahujem dvomi polovicami a cez stred (alebo niekde na torte, ako to vydá), kde sa tieto polovičky stretávajú dávam farebný pásik – „šerpu“.
Fotorecept: Torta - Mramorový korpus, tvarohovo-broskyňová plnka
Fotorecept: Torta - Mramorový korpus, tvarohovo-broskyňová plnka
Zdroj: Lalova
Fotorecept: Torta - Mramorový korpus, tvarohovo-broskyňová plnka
Fotorecept: Torta - Mramorový korpus, tvarohovo-broskyňová plnka
Zdroj: Lalova
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
15.5.2013 10:51 | |
+1 -0
super recept idemhorobit malej na prve narodeninky ale chyba mi v popise muka ???aka kolkoa :_)
Lalova
23.7.2013 13:28 | |
+1 -3
Ďakujem za upozornenie ;) Už je asi neskoro... ale tak aj pre ostatných, zabudla som na tú múku... dávam na 1 vajíčko 40dkg hladkej múky, teda v recepte som robila zo 4 vajíčok tak som dala 160 dkg hladkej múky :) :) :)
Podobné články
Tvaroh
Zázrak menom TVAROH!
Tvaroh v sebe ukrýva neuveriteľný potenciál univerzálnej suroviny s pozoruhodnými nutričnými hodnotami...
Fondán a marcipán
Domáci marcipán a fondán: Overené recepty a postupy na ich prípravu
I keď sú dnes v móde nahé torty alebo krémové zdobené ovocím, stále si veľa ľudí potrpí na klasike. Z...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Tvaroh
Vyrobte si doma poctivý tvaroh, čerstvý syr či ricottu: Je to jednoduché!
Nie každý má možnosť dostať sa ku kvalitným domácim mliečnym výrobkom. Našťastie pomocou jednoduchých...
Smotanová torta s ananásom
Slávnostná ananásová torta: Táto silvestrovská pochúťka sa topí v ústach, prevalcuje aj ten najlepší cheesecake!
Chystáte silvestrovskú oslavu a hľadáte recept na slávnostnú tortu? Táto ananásová je vynikajúca a zvládne...
Rezance s tvarohom a slaninou
Prázdna chladnička? Beriem tvaroh a robím tieto lacné pochúťky, hotové behom pár minút a sýta celá rodina!
Za málo peňazí - veľa muziky! Inšpirujte sa a varte lacno, dnes tieto pochúťky s tvarohom.