Domáca kapustnica
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
30
g
sušené huby
300
g
údené mäso bez kostí
olej
2
ks
cibuľa
2
KL
cukor
500
g
kyslá kapusta
1
PL
mletá červená paprika
drvená rasca
800
ml
slepačí bujón
1
ks
zelená paprika
majorán
400
g
zemiaky
soľ
150
g
kyslá smotana
postup
1.
Huby prepláchneme studenou vodou, dáme do misky, zalejeme dostatočným množstvom studenej vody a cez noc necháme napučať.
2.
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na menšie kúsky, v hrnci, za stáleho miešania, opražíme na rozohriatom oleji a vyberieme.
3.
Vo výpeku opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme cukor a za stáleho miešania necháme skaramelizovať.
4.
Potom pridáme kapustu, scedené huby, mletú papriku, rascu a dobre premiešame. Zalejeme horúcim bujónom, vložíme späť mäso, necháme zovrieť a pri miernej teplote varíme domäkka. Počas varenia pridáme očistenú, na rezančeky nakrájanú papriku a majorán.
5.
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, uvaríme v osolenej vode domäkka a scedíme. Pridáme ich do kapustnice, spolu so smotanou rozšľahanou v troške studenej vody a ešte krátko povaríme. Nakoniec dochutíme soľou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.