Bryndzové tyčinky
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hladká múka
200
g
bryndza
150
g
maslo
1
ks
vaječný žĺtok
soľ
smotana
postup
1.
Do preosiatej múky pridáme maslo, žĺtok, soľ a smotanu.
2.
Vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme, potrieme tretinou bryndze, trikrát zložíme na seba a necháme 30 minút odpočívať. Postup opakujeme ešte dva razy.
3.
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 12-15 mm, ostrôžkou pokrájame na tyčinky, potrieme rozšľahaným vajcom, osolíme, dáme na suchý plech a upečieme. Bryndzové tyčinky sa hodia ako príloha k omáčkam. Môžeme ich posypať aj sezamom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.