Medové hviezdičky
ingrediencie
Krém:
postup
Väčšiu misu položíme nad horúci vodný kúpeľ, pridáme cukor, tuk, mlieko, med, vajce a 10 minút šľaháme pomocou ručného šľahača. Hmota sa nesmie variť. Odstavíme. V mise zmiešame múku so sódou bikarbónou, pridáme medovú masu, vypracujeme tuhšie cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 2 hodiny do chladničky.
Mlieko zmiešame s múkou, zmes privedieme do varu a za stáleho šľahania privedieme do varu. Odstavíme a necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Do krému zapracujeme zmäknuté maslo, cukor a rum. Dáme do chladničky.
Na pomúčenej doske z cesta vyvaľkáme plát hrubý 2 mm, formičkou z neho povykrajujeme hviezdičky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 4 až 5 minút v rúre vyhriatej na 170 °C. Po upečení necháme vychladnúť. Asi 6 hviezdičiek najemno podrvíme.
Hviezdičky natrieme krémom a zlepíme vždy po tri. Vrch posypeme omrvinkami. Pred podávaním necháme aspoň dva dni odležať.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.