Pridať recept

Plnené medové rezy

Lemon Drizzle Cake - Slices of lemon cake topped with icing.
Zdroj: iStockphoto
60
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

300 g
med
4 PL
kakao
2 KL
mletá škorica
1/2 KL
mleté klinčeky
1/2 KL
kardamón
2 KL
pomarančová kôra
500 g
hladká múka
1 balíček
prášok do pečiva
200 g
mleté mandle
250 g
kryštálový cukor
3 ks
vajce

Plnka:

150 g
pomarančová kôra
200 g
mandle
150 g
hrozienka
40 ml
rum
400 g
marhuľový džem

Poleva:

250 g
práškový cukor
2 KL
šťava z pomaranča
2 KL
citrónová šťava

postup

1.

Rúru predhrejeme na 150 °C v režime obiehajúceho vzduchu. Plech vyložíme papierom na pečenie. Med za stáleho miešania zľahka ohrejeme v menšom hrnci, pridáme doň kakao, škoricu, klinčeky, kardamóm a pomarančovú kôru a necháme vychladnúť.

 
2.

Múku zmiešame s práškom do pečiva, mandľami a cukrom. Z múčnej zmesi, ochuteného medu a vajec vypracujeme cesto. Natrieme ho na plech a pečieme 40 až 45 minút. Po dopečení koláč vyberieme, za pomoci papiera na pečenie ho stiahneme z plechu a necháme vychladnúť.

3.

Na plnku najemno nasekáme kandizovanú pomarančovú kôru, mandle a hrozienka. Vychladnutý koláč prepolíme a obe polovice vodorovne cez stred rozkrojíme. Spodné polovice koláča podľa chuti pokvapkáme rumom. Marhuľový džem ohrejeme v malom hrnci, kým nie je tekutý. Obe spodné polovice koláča natrieme tekutým džemom, posypeme kandizovanou pomarančovou kôrou, mandľami a hrozienkami. Na spodné časti uložíme vrchné polovice koláča.

4.

Na polevu zmiešame práškový cukor s pomarančovou a citrónovou šťavou a natrieme ju navrch koláča. Polevu necháme oschnúť a koláč nakrájame na kúsky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantastické medové rezy
Fantastické medové rezy: Krásne krémové a cesto mäkké ako perinka, jednoduchý videorecept
Úžasne mäkké medové rezy s vanilkovým krémom a bohatou vrstvou čokolády.
Ako nakrájať medové rezy či tortu? Geniálny TRIK cukrárky Petry Tóthovej zaručí perfektný rez ako od profesionála
Ako nakrájať medové rezy či tortu? Geniálny TRIK cukrárky Petry Tóthovej zaručí perfektný rez ako od profesionála
Milovníci medových rezov pozor! Odteraz ich nakrájate ako skutočný profesionál. Postupujte podľa návodu...
Sviatočné pečenie s medom: Najobľúbenejšie recepty na medové rezy, zákusky a koláče s medom, tieto u nás
Vianočné pečenie s medom: Najobľúbenejšie recepty na medové rezy, zákusky a koláče s medom, tieto u nás na Vianoce nesmú chýbať
Výborné a krásne sladké domáce medové zákusky, koláče aj dezerty v najobľúbenejších receptoch. Medové...
V zime nič nefunguje bez medu! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
V zime bez medu nefunguje nič! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
Načo míňať veľa peňazí na drahé krémy a lieky, keď máte odpoveď priamo pod nosom? Domáci med dokáže...
Med
Jednoduchý recept na domáci med. Potrebujete len štyri prísady
Obsahuje veľa vitamínov a minerálov a má zdraviu prospešné účinky. Okrem toho je sladký a chutný. Najlepšie...