Cícerovo - vločkové fašírky
1
porcia
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
ovsené vločky
60
g
cícer
trochu
jablčná vláknina
trochu
ovsené otruby
trochu
maslo
tvrdý syr
koreňová zelenina
podľa chuti
kmín
podľa chuti
cesnaku
podľa chuti
oregano
podľa chuti
majoránka
postup
1.
Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a necháme odstáť cca 20 minút.
2.
Medzitým si uvaríme cícer (ktorý sme predtým namočili do vody na minimálne hodinu). Varíme asi 15 minút.
3.
Uvarený cícer pridáme do odstatých vločiek, spolu s trochou vlákniny, otrúb a kúskom masla. Pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu. Nakoniec dochutíme. Všetko spolu premiešame a tvarujeme fašírky.
4.
Na plech dáme papier na pečenie, kvapku oleja, ktorú rozotrieme a na takto pripravený plech poukladáme fašírky a pečieme asi 45 minút (kým nezhnednú). Tesne pred dopečením ešte posypeme každú fašírku troškou syra.
5.
Môžeme podávať s kyslou kapustou, kyslím mliekom alebo šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.