Pridať recept

Cícerovo - vločkové fašírky

ingrediencie

100 g
ovsené vločky
60 g
cícer
trochu
jablčná vláknina
trochu
ovsené otruby
trochu
maslo
tvrdý syr
koreňová zelenina
podľa chuti
kmín
podľa chuti
cesnaku
podľa chuti
oregano
podľa chuti
majoránka

postup

1.
Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a necháme odstáť cca 20 minút.
 
2.
Medzitým si uvaríme cícer (ktorý sme predtým namočili do vody na minimálne hodinu). Varíme asi 15 minút.
3.
Uvarený cícer pridáme do odstatých vločiek, spolu s trochou vlákniny, otrúb a kúskom masla. Pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu. Nakoniec dochutíme. Všetko spolu premiešame a tvarujeme fašírky.
4.
Na plech dáme papier na pečenie, kvapku oleja, ktorú rozotrieme a na takto pripravený plech poukladáme fašírky a pečieme asi 45 minút (kým nezhnednú). Tesne pred dopečením ešte posypeme každú fašírku troškou syra.
5.
Môžeme podávať s kyslou kapustou, kyslím mliekom alebo šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.