Šľahačkové rezy
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
250
g
kryštálový cukor
5
PL
voda
250
g
polohrubá múka
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
čerstvé ovocie
Krém
200
ml
mlieko
4
balíčky
prášková šľahačka
2
tégliky
kyslá smotana
postup
1.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, pridáme cukor, postupne žĺtky, striedavo s teplou vodou a múkou zmiešanou s práškom do pečiva.
2.
Takto pripravené cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a upečieme (asi 25 minút).
3.
V mlieku rozmiešame práškové šľahačky, vyšľaháme a postupne pridávame kyslú smotanu. Krém zľahka vymiešame.
4.
Na upečené cesto natrieme lekvár, poukladáme ovocie a naň natrieme väčšiu časť krému. Zvyšným krémom zdobíme pokrájané rezy.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.