Mäsová torta
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
žemľa
70
g
údená slanina
150
g
cibuľa
trochu
petržlenová vňať
2
PL
zelené olivy
3
ks
kyslá uhorka
600
g
bravčové mäso mleté
2
ks
vajce
2
PL
papriková horčica
1
KL
provensálske korenie
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1
balíček
lístkové cesto
1
ks
vaječný žĺtok
postup
1.
Žemle namočíme do vody, necháme napučať a vytlačíme.
2.
Slaninu nakrájanú na kocky rozškvaríme, pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme. Vňať, olivy a uhorky nakrájame nadrobno, vložíme do misy, pridáme mäso, žemle, slaninu s cibuľou, vajcia, horčicu, provensálske a čierne korenie, posolíme a premiešame.
3.
Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie, vložíme mäsovú zmes a rovnomerne rozotrieme.
4.
Na pomúčenej doske rozgúľame cesto, vykrojíme z neho kruh o veľkosti tortovej formy, položíme na mäsovú zmes, pritlačíme a popicháme vidličkou.
5.
Zo zvyšného cesta vykrojíme ľubovolne tvary, rozložíme na vrch torty a potrieme žĺtkom rozšľahaným so soľou. V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme asi 30 minút.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.