Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Šišky s marhuľovým lekvárom

50
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
hladká múka
50 g
droždie
50 g
maslo
50 g
kryštálový cukor
600 ml
mlieko
2 PL
rum
300 g
marhuľový lekvár
3 ks
vajce
1 liter
olej na vyprážanie

postup

1.

Múku preosejeme, pripravíme si kvások. Keď vykysne pridáme cukor, maslo, rum, žĺtky, bielky vyšľaháme vidličkou a pridávame vlažné mlieko podľa potreby. Vypracujeme vláčne, nie veľmi husté cesto a necháme vykysnúť na teplom mieste.

2.

Na doske si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 - 2 cm a povykrajujeme okrúhlou formičkou. Necháme vykysnúť. Do stredu šišky si urobíme jamku a vkladáme do rozpáleného oleja, jamkou dolu. Hotové šišky ukladáme na papierové obrúsky.

3.

Ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Do každej jamky vložíme marhuľový lekvár.

Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
19Andromeda74
30.8.2018 19:32 | |
+4 -1
Krásne sa mi podarili,úplne bez problémov,ešte raz veľké ďakujem.
19Andromeda74
15.8.2018 19:40 | |
+1 -1
Zajtra sa ich chystám urobiť, verím, že budú super, ako všetky recepty od Vás, ktoré som doteraz robila. Šišky idem robiť prvýkrát...
BlazenaSadovska
1.11.2017 10:45 | |
+35 -10
Ešte jedna poznámka, ten 1 dcl oleja nejde do cesta, má byť 1 liter oleja na vyprážanie, alebo podľa potreby, šišky v ňom musia plávať. Poprosím redakciu o opravu, chybička sa stala. Ďakujem za pochopenie:)) Inak je všetko ok.
Zobraz celú diskusiu
Vybrali sme pre vás
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Slovak christmas
Video: Kapustnica ako lusk
Video: Kapustnica ako lusk
Sviatočná polievka číslo jeden. Ako na dobrú kapustnicu?
Bulgur
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Bulgur - prečo ho jesť a ako si ho chutne pripraviť?
Vlákninou a minerálmi nabitá príloha, ktorú si mnohí mýlia s kuskusom. Bulgur je však oveľa chutnejší.