Makový chlebíček
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
200
g
práškový cukor
200
g
mletý mak
1
KL
škorica
1
balíček
vanilkový cukor
50
g
sušená papája
50
g
sušené hrušky
1
PL
rum
50
g
hrubá múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
Poleva
200
g
práškový cukor
1
PL
prášok vita pomaranč
2
PL
vriaca voda
1
PL
olej
postup
1.
Poleva: Do preosiateho cukru pridáme vita pomaranč rozmiešaný vo vriacej vode, olej a vymiešame lesklú polevu.
2.
Žĺtky vymiešame s preosiatym cukrom dopenista. Pridáme zomletý mak, škoricu, vanilkový cukor, sušené ovocie namočené v rume s trochou vody, nakrájané na menšie kúsky a premiešame.
3.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou rozmiešanou s kypriacim práškom zľahka vmiešame do cesta.
4.
Chlebíčkovú formu vymastíme a vysypeme múkou, vlejeme cesto a v rúre vyhriatej na 175 stupňov pečieme 40 minút. Vychladnutý chlebík polejeme polevou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.