Pridať recept

Olivový chlieb so šunkou a cibuľou

10
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

650 g
hladká múka
350 ml
voda
1 ks
sušené droždie
1 štipka
soľ
podľa chuti
čierne korenie
1 šálka
polotučné mlieko
15 dkg
hydinová šunka
1/2 ks
cibuľa
150 g
zelené alebo čierne olivy
1 hrsť
ľanové semienka
chilli
1 hrsť
sezamové semienka

postup

1.
Pripravíme si kvások. Do misky nasypeme celú osolenú múku, vydlabeme si dierku, do ktorej nalejeme mlieko a rozdrobíme droždie. Vypracujeme cesto a necháme kysnúť na teplom mieste. Počas kysnutia si pokrájame olivy na kolieska, šunku si opečieme na cibuľke, pridáme koreniny a semienka, ktoré predtým opečieme nasucho, aby sa zvýraznila ich chuť. Suroviny opatrne zapracujeme do cesta. Necháme kysnúť 20-30 minút. Na plech si rozložíme papier na pečenie, jemne ho potrieme trochou oleja a rúru rozohrejeme na 200°C. Cesto si pomúčime, vložíme na plech a jemne pokrútime pre lepší tvar. Do rúry dáme aj plech s vodou, ktorá sa bude vyparovať, aby chlieb nebol po dopečení suchý. Pečieme podľa potreby 35-45 minút do chrumkava.
Olivový chlieb so šunkou a cibuľou
Olivový chlieb so šunkou a cibuľou
Zdroj: izma123
 
2.
Po pečení chlieb potrieme vodou, aby sa leskol a bol chrumkavejší. Necháme vychladnúť.
Olivový chlieb so šunkou a cibuľou
Olivový chlieb so šunkou a cibuľou
Zdroj: izma123
3.
Chlieb krájame v opačnom smere ako sme ho krútili pri vkladaní na plech.
Olivový chlieb so šunkou a cibuľou
Olivový chlieb so šunkou a cibuľou
Zdroj: izma123
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ivetabobotova
19.2.2013 10:06 | |
+1 -0
to je super že sa to da do pekárnicky aj ja to vyskúšam ale v tej rúre je to krajšie (y)
Anonymný nick
20.2.2013 14:07 | |
+0 -0
myslím, že chlebík z rúry je taký chrumkavejší, ale v pekárničke som ho neskúšala robiť, podľa mňa je rozdiel minimálny... 8:|
barbinka20
19.2.2013 04:26 | |
+3 -0
Vcera som robila chlebik(v pekarnicke) a je vynikajuci..mojmu syncekovi riadne chutil..Dakujeme za super receptik
Anonymný nick
20.2.2013 14:05 | |
+1 -0
to som veľmi rada, že chutil :3
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Dávate chlieb do mrazničky? Vyhnite si týmto 3 prešľapom a rozmrazené pečivo bude ako práve prinesené z obchodu
Každý, kto dáva chlieb do mrazničky, by mal toto vedieť! Prestaňte robiť tieto 3 veci a bude opäť krásne chrumkavý a ako čerstvý!
Zase ste si kúpili príliš veľa chleba a nie ste si istí, či ho stihnete zjesť než začne chytať pleseň? Bola...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...