Pridať recept

Široké rezance s hovädzím mäsom a omáčkou z mascarpone

Široké rezance s hovädzím mäsom a omáčkou z mascarpone
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

100 g
vlašské orechy
750 g
pór
500 g
hovädzia sviečkovica
250 g
Mascarpone
štipiek
soľ
3 PL
balzamikový olej
2 ks
žĺtok
4 PL
olej
štipiek
biele mleté korenie
500 g
široké rezance

postup

1.
Vlašské orechy nasekáme nahrubo. Pór očistíme, umyjeme a tak biele, ako aj svetlozelené časti nakrájame na kolieska hrubé asi 1/2 cm.
 
2.
Sviečkovicu umyjeme, osušíme a nakrájame najprv na 1/2 cm hrubé plátky a potom na prúžky.
3.
Mascarpone dáme do hrnca, pomocou metličky primiešame soľ a balzamikový ocot. Zmes zohrejeme a rozšľaháme do nej žĺtok. Omáčku pritom len ohrievame, ale nevaríme, aby sa žĺtok nezrazil.
4.
Olej rozdelíme na dve panvice a rozpálime. V jednej panvici prudko opečieme prúžky mäsa, po porciách asi 1-2 minúty. V druhej panvici za miešania pražíme pór zhruba 4-5 minút a potom pridáme vlašské orechy. Mäso a pór osolíme a okoreníme.
5.
Cestoviny uvaríme al dente podľa návodu na obale, scedíme a necháme odkvapkať. Rezance premiešame s pórom a mäsom rozdelíme na ne syrovú omáčku z mascarpone.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať