Vyprážané kelové karbonátky
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
kel
20
g
hladká múka
100
g
strúhanka
2
ks
vajce
soľ
mleté čierne korenie
cesnaku
1
ks
vajce
5
cl
mlieko
50
g
hladká múka
150
g
Cera
postup
Očistený kel rozštvrtíme, vložíme do osolenej vriacej vody a necháme prejsť varom. Potom ho vyberieme, necháme odkvapkať, zomelieme, pridáme vajce, múku, strúhanku, soľ, rozotrený cesnak, mleté čierne korenie a všetko spolu dobre rozmiešame. Zo zmesi formujeme okrúhle ploché karbonátky, ktoré z oboch strán v horúcom tuku vypražíme do zlata.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.