Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Valentínsky cheesecake

ingrediencie

150 g
sušienky
100 g
maslo
600 g
krémový syr
250 g
práškový cukor
1/2 KL
limetová šťava
1/2 ks
citrónová kôra
200 g
kyslá smotana
5 ks
vajce
3 ks
kiwi

Omáčka

150 g
mrazená lesná zmes ovocia
60 g
práškový cukor
1 KL
Zlatý klas

postup

1.
Sušienky rozdrvíme a zmiešame s maslom.
2.
Do každej formičky na dno naložíme sušienkovú zmes a zatlačíme.
3.
Zo syru a cukru vyšľaháme hmotu, do ktorej pridáme ostatné suroviny a nakoniec vajcia.
4.
Vlejeme do formičiek a pečieme vo vodnom kúpeli 40 minút pri 160 stupňoch. Potom dezert necháme odstáť cca 3 hodiny v chladničke.
5.
Omáčka: Lesnú zmes si ponornym mixérom rozmixujeme, pridáme cukor a zlatý klas rozmiešaný v 1 dl vody. Všetko spolu povaríme.
6.
Z očisteného kiwi vykrojíme srdiečko alebo akýkoľvek iný tvar a ozdobíme mätou alebo kiwi kaviárom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Ganache
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Čokoládové ganache - viac ako poleva, viac ako krém
Ganache je niečo ako univerzálna čokoládová poleva či čokoládový krém. S ganachovými polevami či krémami sa v našich...
Medovníky bez múky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
5 vylepšených receptov na zdravé medovníky
Aj zástanci zdravej výživy si môžu dopriať voňavé medovníčky. Tu je päť receptov na medovníky bez výčitiek.
Raw guľky
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
7 tipov na vianočné zdRAWé recepty
Vianoce nemusia byť o tonách cukru a bielej múky. Vyskúšajte naše tipy na zdravšie maškrtenie vo sviatočnom šate.