Šampiňónovo – syrová omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
konzerva
šampiňóny
4
ks
syrokrém
2
ks
bujón
250
ml
smotana na šľahanie
200
g
syr
olej
500
ml
mlieko
hladká múka
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
soľ
korenie biele mleté
tymian
bazalka
postup
1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu so štipkou tymianu. Pridáme prelisovaný cesnak, popražíme a zalejeme smotanou. Keď zovrie, po kúskoch pridáme syr a dobre ho rozmiešame.
2.
Šampiňóny (ak treba) pokrájame, dáme do omáčky, ochutíme ju rozmrveným bujónom a chvíľu varíme. Potom pridáme najemno postrúhaný syr, soľ a korenie.
3.
V mlieku rozmiešame 3-4 lyžičky hladkej múky, vlejeme ho do omáčky a za stáleho miešania ju varíme asi 3 minúty.
4.
Do hotovej pridáme posekanú čerstvú bazalku.
5.
Ako prílohu zvolíme cestoviny.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.