Pridať recept

Hruškový dezert

ingrediencie

4 ks
hrušky
1 ks
citrón
200 g
kryštálový cukor
250 ml
biele víno
celá škorica
2 ks
klinčeky
50 g
práškový cukor
100 g
čokoláda
4 ks
vanilková zmrzlina

postup

Hrušky ošúpeme, zbavíme jadrovníka a vložíme do citrónovej vody. Víno, cukor, škoricu, klinčeky a citrónovú kôru dáme variť. Po 10 minútach pridáme hrušky a prikryté dusíme asi 6-10 minút. Hotové hrušky vyberieme a necháme odkvapkať. Vložíme ich do dezertných pohárov, posypeme práškovým cukrom a ozdobíme porciou vanilkovej zmrzliny.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie
Podobné články
Bábovka ku šálke kávy
3 božské bábovky k šálke kávy
Milujeme bábovky! A tieto tri sú naozaj extra vláčne vďaka pridaným surovinám...
Torta Panna cotta: Ľahučký dezert z čokoládovej a jahodovej peny
Svieža torta utkaná z peny z bielej čokolády a čerstvých jahôd.
Dávate hrušky do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Dávate hrušky do chladničky? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Sú zrelé a máme na ne chuť. Aby hrušky zostali čo najdlhšie chutné, existuje niekoľko trikov na ich správne...
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Nostalgické dobroty z čerstvých jahôd
Pripravte si s nami nostalgické pochúťky: Šľahačkový pohár, jahodová dreň či roláda
Jahodové maškrty, ktoré odolali času a sú stále populárne aj dnes.
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.