Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Božská Panna cotta

6
porcií
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 liter
sladká smotana
6 ks
plátková želatína
6 PL
krupicový cukor
ovocie na ozdobenie

Karamelová omáčka

6 PL
krupicový cukor
2 PL
voda
2 PL
sladká smotana

postup

1.
Do hrnca vlejte smotanu, pridajte cukor. Namiesto obyčajného môžete dať aj vanilkový, prípadne pol na pol. Vymiešajte na miernom ohni, kým sa cukor rozpustí. Medzitým si namočte želatínu do trochy vody, asi na 3 minúty. Želatínu vložte (bez vody) do smotany a stále miešajte, kým sa želatína nerozpustí. Pozor, ako každá želatína sa nesmie variť. Udržujeme asi na 80 stupňoch Celzia.
2.
Keď sa celkom rozpustí, vlejte do formičiek napr. od jogurtov, či malých pudingov, alebo do formy na srnčí chrbát.
3.
Nechajte prikryté v chladničke, aby to stuhlo – najmenej 6 hodín. Stuhnutú panna cottu vyklopte a polejte ovocnou, prípadne karamelovou omáčkou. Môžete aj posypať lesným ovocím, jahodami, malinami...
4.
Karamelovú omáčku pripravíte jednoducho - cukor a vodu zmiešajte v hrnci. Keď sa cukor rozpustí a zmes začne vrieť, prilejte smotanu a vyšľahajte metličkou do hnedého karamelu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
zdieľať pripnúť
Kliknutím a potvrdením zapnete upozornenia na naj recepty dňa!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Nakupovanie
5x rýchla, chutná a lacná večera
5x rýchla, chutná a lacná večera
Keď nemáte čas na prípravu večere – sú tu expresné jedlá, ktoré si obľúbi celá rodina.
Valentine's day
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
3x valentínska večera nielen pre zamilovaných
Kvety a bonboniéra? Klasika však? Doprajte si tento rok valentínsku večeru pre gurmánov.
Káva
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Video: 4 dôvody, prečo piť kávu bez mlieka
Mlieko ukracuje kávu o jej priaznivé účinky. Zistite, prečo by ste ho nemali pridávať do svojej rannej kávy.