Zapečené ravioli s mrkvou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
raviola
štipiek
soľ
2
strúčiky
cesnaku
1/2
zväzok
trebuľka
450
g
mrkva
3
PL
maslo
štipiek
mleté čierne korenie
100
g
syr Gouda
3
ks
vajce
250
ml
mlieko
125
ml
smotana
štipiek
muškátový orech
trochu
maslo
postup
1.
Ravioli uvaríme al dente v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody, scedíme, prepláchneme studenou vodu a necháme odkvapkať.
2.
Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Trebuľku opláchneme, osušíme a nasekáme najemno. Mrkvu ošúpeme, umyjeme a nastrúhame nahrubo.
3.
Rúru predhrejeme na 200°C (teplovzdušnú na 180°C). Rozpustíme 2 lyžice masla a nastrúhanú mrkvu v ňom asi 5 minút podusíme. Osolíme, okoreníme, dochutíme cesnakom a trebuľkou.
4.
Goudu nastrúhane a rozšľaháme ju s vajcami, mliekom, smotanou, čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom a so soľou.
5.
Ohňovzdornú formu vymastíme maslom a striedavo ju naplníme vrstvami cestovín a mrkvy. Potom všetko prelejeme omáčkou a uhladíme.
6.
V strednej časti vyhriatej rúry zapekáme približne 40 minút. V prípade, že sa nákyp začne sfarbovať príliš dohneda, prekryjeme ho alobalom, aby sa nepripálil.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.